Kosova shumë shpejt me terminal të ri të ANP-së

Cheap flights

Zëvendësministri i Financave Ramadan Avdiu, ka vizituar sot punishten e terminalit të ri të Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari”, ku është pritur nga menaxhmenti i lartë i koncesionarit “Limak” .

Gjatë kësaj vizite zëvendësministri Avdiu vizitoi për së afërmi punimet në terminalin e ri të ANP-së, ku u njoftua detajisht me punën dhe ecurinë e punimeve të terminalit të ri nga z. Aldun Kokturk, drejtor për menaxhim të projektit tek koncesionari “Limak”.

Me këtë rast zëvendësministri Avdiu shprehi vlerësimet më të larta për punën e deritanishme dhe falënderoi koncesionarin për respektimin e marrëveshjes dhe punën e shkëlqyer që po bënë në terminalin e ri.

“Pas dhënies me Koncesion Buxheti i Kosovës ka përfituar të hyra nga ANP-ja deri me tani në 4 milion euro ndërsa për këtë vitë janë paraparë të inkasohen edhe 6 milionë euro. Puna e kryer deri më tani dëshmon edhe përkushtimin e kompanisë që Aeroporti i ri të përfundojë në vjeshtën e hershme të këtij viti. Deri më tani nga kompania janë investuar rreth 60 milion euro e që dëshmon një përkushtim që kjo kompani po respekton kontratën për investim cilësor”, tha zëvendësministri Ramadan Avdiu.

Ndërsa, drejtori për menaxhim të projektit tek koncesionari “Limak”, Aldun Kokturk, duke falënderuar Qeverinë e Republikës së Kosovës për bashkëpunim, theksoi se deri më tani janë angazhuar mbi 1000 punëtor kosovar në ndërtimin e infrastrukturës së deritanishme dhe shpresojmë që në afatin kohor dhe duke respektuar edhe kontratën ne do të përfundojmë ndërtimin e Aeroportit ndër më të mirët në botë, i cili do të ofrojë shërbimet më cilësore të njëjta me aeroportet më të mira botërore.

Be the first to comment - What do you think?  Posted by admin - April 2, 2013 at 12:55 pm

Categories: Agjensionet   Tags: , , , , , , ,

vera 2013 fillon tani

Ofertë speciale
ÇMIMET NE VIJIM JANË PA EARLY BOOKING, LIRIM APO OFERTE SPECIALE.

vera 2013
5*         ROYAL HOLIDAY PALACE   LARA         PRISHTINA        20.06.2013         908,80        UAI
5*        DELPHIN IMPERIAL        LARA         PRISHTINA        20.06.2013         1021,56       UAI
5*        ROYAL WINGS HOTEL       LARA         PRISHTINA        06.07.2013         922,30        UAI
5*        DELPHIN PALACE          LARA         PRISHTINA        24.06.2013         949,40        UAI
5*        ROYAL ALHAMBRA PALACE   SIDE         PRISHTINA        20.06.2013         826,90        UAI
5*        SUSESI LUXERY RESORT    BELEK        PRISHTINA        20.06.2013         955,00        UAI
5*        AK-KA ANTEDON HOTEL     KEMER        PRISHTINA        20.06.2013         691,06        UAI
5*        DELPHIN DIVA PREMIERE   LARA         PRISHTINA        24.06.2013         912,44        UAI
5*        ELA QUALITY RESORT HOT  BELEK        PRISHTINA        20.06.2013         985,80        ELA
5*        LIMAK ARCADIA RESORT    BELEK        PRISHTINA        24.06.2013         740,80        UAI
5*        FAME RESIDENCE KEMER    KEMER        PRISHTINA        20.06.2013         598,00        FSAI
5*        PAPILLON AYSCHA         BELEK        PRISHTINA        20.06.2013         757,60        HCAI
5*        LIMAK ATLANTIS RESORT   BELEK        PRISHTINA        20.06.2013         752,70        UAI
5*        FANTASIA HOTEL DE LUXE  KEMER        PRISHTINA        20.06.2013         627,40        UAI
5*        FAME RESIDENCE LARA     LARA         PRISHTINA        20.06.2013         746,75        FSAI

Be the first to comment - What do you think?  Posted by admin - March 21, 2013 at 2:16 pm

Categories: Agjensionet   Tags: , , , , , , , , , ,

Malesia Reisen ofertat dhe fluturimet per mars 2013

Nga 28 Marsi 2013 Maleisa Reisen ofron Risi për pasagjerët 2 x në ditë fluturime nga Cyrihu në Prishtinë dhe anasjelltas. Nga Cyrih-u për në Prishtinë fluturojmë në ora 06:30 dhe në ora 11:30 ndërsa nga Prishtina për Cyrih fluturojmë në ora 09:00 dhe në ora 14:30. Rezervoni më herët dhe përfitoni nga tarifat e lira.
Zurich → Prishtina 23.03.2013 WK 402     06:30     250,00 CHF
Zurich → Prishtina 23.03.2013 WK 402     06:30     240,00 CHF

Prishtina → Zurich 21.03.2013 WK 403     14:40     80,00 CHF
Prishtina → Zurich 22.03.2013 WK 403     09:00     70,00 CHF
Prishtina → Zurich 23.03.2013 WK 403     09:00     150,00 CHF

Prishtina → Gjenevë 23.03.2013 2L 107     10:30     130,00 CHF

Gjenevë → Prishtina 23.03.2013 2L 106     13:35     250,00 CHF
Schweiz:
Spreitenbach +41 56 417 90 90
Zürich +41 44 211 81 81
Zürich (Airport) +41 43 816 23 62
Genf +41 79 417 90 90
Lausanne +41 21 636 31 81
Kosova:
Pristina +381 38 240 666
Pristina (Airport) +381 38 548 432
Prizren +381 29 241 859
Suhareka +381 29 271 001

Be the first to comment - What do you think?  Posted by admin - at 1:43 pm

Categories: Agjensionet, Malesia Reisen   Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Kosova Reisen cmimet speciale per 22 dhe 23 Mars 2013 Prishtine Zurich Prishtine

Prishtinë – Zurich Premte, 22 MAR 2013, 09:30 279 Sfr *
Prishtinë – Zurich Shtune, 23 MAR 2013, 09:30 279 Sfr *

Zurich – Prishtinë Premte, 22 MAR 2013, 06:30 349 Sfr *
Zurich – Prishtinë Shtune, 23 MAR 2013, 08:55 149 Sfr *

kosovareisen

Be the first to comment - What do you think?  Posted by admin - at 1:37 pm

Categories: Kosova Reisen   Tags: , , , , , , , , , , ,

Flyksa Mars cmime speciale nga Prishtina

22.03.2013  Prishtina – Zürich 79.–CHF
22.03.2013  Prishtina – Stuttgart 79.–EUR
22.03.2013  Prishtina – München 59.–EUR
22.03.2013  Prishtina – Düsseldorf 59.–EUR

Flyksa Mars cmime speciale nga Prishtina

flyksa

23.03.2013 Prishtina – Zürich 99.–CHF
23.03.2013 Prishtina – Düsseldorf 59.–EUR
23.03.2013 Prishtina – München 59.–EUR
23.03.2013 Prishtina – Köln/Bonn 59.–EUR
23.03.2013 Prishtina – Frankfurt 59.–EUR
23.03.2013 Prishtina – Stuttgart 79.–EUR
23.03.2013 Prishtina – Basel-Mulhouse 99.–EUR

24.03.2013 Prishtina – Düsseldorf 69.–EUR
24.03.2013 Prishtina – Stuttgart 79.–EUR

2 comments - What do you think?  Posted by admin - at 1:33 pm

Categories: Flyksa, Kosova Airlines   Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Scandinavian Airlines to Pristina

Pristina Airport is anticipating a busy summer this year with the launch of several new destinations. This season, SAS Scandinavian Airlines will be inaugurating services from Oslo, Stockholm and Gothenburg to Priština, joining its existing flights from Copenhagen. The services from Norway and Sweden will operate on a seasonal basis and will launch from July 2. Furthermore, Pegasus Airlines will introduce flights from the resort city of Antalya on top of its existing flights from Istanbul starting May 20. Pristina Airport started the year off strongly, handling 121.633 passengers in January, or an increase of 7.4%. During the year the airport will open its brand new passenger terminal.

sas-kosova

Scandinavian Airlines (Oslo – Pristina)

Scandinavian Airlines launches 1 weekly flight to Pristina:

Flight number: SK4809

Departure city: OSL
Departure time: 15.10
Arrival time: 18.45
Arrival city: PRN
Aircraft type: B737-700
Day operating: -2————————————————————————————————

Return
——————————————————————————————-
Flight number: SK4810
Departure city: PRN
Departure time: 19.30
Arrival time: 23.20
Arrival city: OSL
Aircraft type: B737-700
Day operating: -2—–
osl-prn

Scandinavian Airlines (Stockholm – Pristina)

Scandinavian Airlines launches 1 weekly flight to Priština:Flight number: SK1895

Departure city: ARN
Departure time: 07.50
Arrival time: 10.50
Arrival city: PRN
Aircraft type: B737-700
Day operating: —4———————————————————————————————-

Return
——————————————————————————————-
Flight number: SK1896
Departure city: PRN
Departure time: 11.35
Arrival time: 14.25
Arrival city: ARN
Aircraft type: B737-700
Day operating: —4—
arn-prn

Scandinavian Airlines (Gothenburg – Pristina)

Flight number: SK1887

Departure city: GOT
Departure time: 08.35
Arrival time: 11.15
Arrival city: PRN
Aircraft type: B737-700
Day operating: —4———————————————————————————————-
Return

——————————————————————————————-
Flight number: SK1889
Departure city: PRN
Departure time: 12.00
Arrival time: 14.40
Arrival city: GOT
Aircraft type: B737-700
Day operating: —4—
got-prn

Pegasus Airlines (Antalya – Pristina)

Flight number: PC1850

Departure city: AYT
Departure time: 06.00
Arrival time: 07.05
Arrival city: PRN
Aircraft type: B737-800
Day operating: 1–4-6——————————————————————————————–

Return
——————————————————————————————-
Flight number: PC1851
Departure city: PRN
Departure time: 07.45
Arrival time: 10.40
Arrival city: AYT
Aircraft type: B737-800
Day operating: 1–4-6-
 ayt-prn

Be the first to comment - What do you think?  Posted by admin - March 16, 2013 at 5:13 am

Categories: Agjensionet, Avio Kompanite, English Info, Flughafen Pristina   Tags: , , , , , ,

Pegasus Airlinesprej 20 majit fillon me fluturime non-stop Antalya-Prishtinë

Pegasus Airlines (flypgs.com) prej 20 majit fillon me fluturime non-stop Antalya-Prishtinë (deri 3 herë në javë, fillimisht një herë në javë, pastaj dy e prej korrikut 3 herë në javë). Fluturimet operojnë deri më 21 shtator 2013.
Flight number: PC1850
Departure city: AYT
Departure time: 06.00
Arrival time: 07.05
Arrival city: PRN
Aircraft type: B737-800
Day operating: 1–4-6-

Flight number: PC1851
Departure city: PRN
Departure time: 07.45
Arrival time: 10.40
Arrival city: AYT
Aircraft type: B737-800
Day operating: 1–4-6-

Të shtunëve fluturimi operohet një orë më herët, .

Çmimet nuk janë shumë të lira shkaku i sezonës verore duke filluar prej (përafërsisht) 180 Euro për një biletë kthyese, përfshirë të gjitha taksat e aeroporteve, bagazhi, regjistrimi, dhe pagesat e tjera. Ide nuk kam sa kushtojnë fluturimet për Antalya gjatë verës për shkak se kurrë nuk kam udhëtuar atje. Nëse dikush ka udhëtuar dhe e ka paguar biletën e aeroplanit ndaraz kishte qenë mirë të na tregoj sa ka qenë çmimi i biletës përmes aviokompanive tjera.

5 comments - What do you think?  Posted by admin - at 4:56 am

Categories: Airlines   Tags: , , , , , , , , , , ,

Strong start for Pristina

Pristina Airport aims for new record in 2013

Pristina Airport has started the year off on a strong note. The airport welcomed 121.754 passengers in January, a notable 10% increase compared to the same month last year. Pristina was the third busiest airport in the former Yugoslavia in 2012 with 1.527.134 passengers passing through its doors, an increase of 7.4% compared to 2011. As a result, Pristina recorded its busiest year on record. Belle Air Europe was the most popular airline operating out of the city, carrying 210.787 passengers. It was followed by Edelweiss on 166.920 passengers and Adria Airways with 154.633 passengers handled in and out of Pristina. Rounding off the top five were Belair and Turkish Airlines.

Pristina Airport’s strong start to the new year is a good indication it will be able to hold onto its position as the third busiest in the EX-YU region, with Dubrovnik and Split hot on its heels. The two Croatian airports anticipate a significant increase in passenger numbers over the summer due to a major boost in the number of airline operations and the added bonus of the country joining the European Union during peak summer season, which is expected to further fuel tourism.

New look for Pristina Airport

Meanwhile, construction of Pristina Airport’s brand new terminal is continuing to progress. The outer structures of the passenger terminal and the new control tower have now been completed with work continuing inside the new buildings. The project is set to be completed by the end of this year. The new terminal stretches over 45.000 square metres with the building featuring three air bridges. Furthermore, a new apron and car park with the ability to serve 1.750 vehicles are also under construction.

Be the first to comment - What do you think?  Posted by admin - at 4:53 am

Categories: English Info, Flughafen Pristina   Tags: , , , , , , ,

Aviokompanisë “Austrian Airlines” i është mbyllur zyra të premten në Aeroportin e Prishtinës

Aviokompanisë “Austrian Airlines” i është mbyllur zyra të premten në Aeroportin e Prishtinës, për shkak se nuk ka paguar tatimin mbi pronë, ndërkohë që kompania “Belle Air” me borxh tre herë më të lartë nuk pengohet. Inspektorët e Kuvendit Komunal të Lipjanit, me urdhrin e kreut të saj Shukri Buja, i kanë vënë shiritat e kuq në hyrje të zyrës së “Austrian Airlines” brenda objektit të Aeroportit të Prishtinës, me mbishkrimin se është “mbyllur nga inspektorati komunal i Komunës së Lipjanit”.

austrian-airlines

Kryetari i Lipjanit ka bërë të ditur për gazetën “Zëri” se kjo kompani tash dy vjet nuk ka paguar detyrimet tatimore ndaj Komunës së Lipjanit, dhe se tashmë janë detyruar që t’ia ndërpresim punën kësaj kompanie në hapësirën e Aeroportit.

“Borxhi i saj është 10 mijë euro, edhe pse ne kemi nënshkruan kontratë dhe jemi marrë vesh që këto para të paguhen në katër këste, as kjo nuk është respektuar, prandaj jemi detyruar ta mbyllim”, ka thënë Buja. Mirëpo “Belle Air” ka borxh prej 30 mijë euro ndaj kësaj komune dhe nuk i është mbyllur zyra nga zyrtarët komunal, ajo vazhdon të operojë pa problem. Kreu i Lipjanit ka dhënë listën edhe të kompanive të tjera borxhlinj ndaj kësaj komunë me dhjetëra mijëra euro borxh.

“Belle Air” me 30 mijë euro borxh, 12 mijë euro ka borxh British Airways , Croatia Airlines 13 mijë euro, dhe Maleve 30 mijë euro”, ka thënë Buja. Sipas tij, të gjitha kompanive iu është dhënë afat 10 ditë që të bëjnë pagesat, në të kundërtën sipas tij, lënda do të shkojë në Gjykatë. “Ne shumë shpejt do t’i padisim këto kompani në Gjykatë, pasi që nuk i kanë kryer obligime që i kanë. Me të gjitha kemi nënshkruar kontratë që t’i paguajnë në katër këste, mirëpo as këtë nuk e kanë respektuar dhe tani i kemi paralajmërimet e fundit ose me ta do të merret gjykata”, ka thënë Buja.

Mirëpo, sipas tij, jo vetëm këto kompani por edhe të tjerat pavarësisht asaj se a largohen nga Aeroporti apo jo deri në momentin e operimit e kanë për obligim që t’i paguajnë taksat dhe obligimet komunale që i kanë.

Zyrtarët e kompanive borxhlinj nuk kanë dashur që të komentojnë për gazetën, posa kanë kuptuar se është fjala për borxhet e tyre shumë prej tyre kanë mbyllur telefonat. “Nuk duam të flasim për këtë gjë”, është e gjitha që ka thënë njëra nga punëtorët në “Austrian Airlines”, e cila nuk ka zbuluar as emrin.

“Nuk jemi të njoftuar, për një gjë të tillë”, kanë thënë shkurt punonjës të kompanisë “Belle Air”, të cilët nuk kanë dashur më shumë të flasin për këtë gjë. Ndërsa zyrtar të kompanisë “Croatia Airlines”, kanë thënë se nuk janë të autorizuar të flasin. “Nuk jemi të autorizuar të flasim, ai që është kompetent aktualisht nuk është këtu”, ka thënë punonjësi i kësaj kompanie.

Ndërsa zyrtar të “British Airways” me të marrë vesh se përse bëhet fjalë kanë mbyllë telefonin. Zyrtarë të kompanisë “Maleve” e cila i ka borxh komunës së Lipjanit 30 mijë euro ka qenë e pamundur të kontaktohen për shkak se nuk operojnë më në Kosovë.

Për mbylljen e zyrës së “Austrian Airlines” nuk kanë pranuar që të komentojnë as zyrtarët për informim pranë Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës.

Be the first to comment - What do you think?  Posted by admin - at 4:51 am

Categories: Airlines   Tags: , , , , , , ,

Kosova Airlines Flyksa cmimet speciale 20, 21 dhe 22 mars 2013

air kosova oferta speciale

20.03.2013 Prishtina – Zürich 79.–CHF
20.03.2013 Prishtina – Düsseldorf 99.–EUR
20.03.2013 Prishtina – München 99.–EUR

21.03.2013 Prishtina – Zürich 99.–CHF

22.03.2013 Prishtina – Zürich 79.–CHF
22.03.2013 Prishtina – Stuttgart 89.–EUR
22.03.2013 Prishtina – München 79.–EUR

 

Düsseldorf: +49 (0) 211 17 39 930  Stuttgart: +49 (0) 711 87 03 06 90 München: +49 (0) 89 97 30 66 42

Frankfurt: +49 (0) 69 25 66 760 Vienna: +43 (0)1 319 10 74 Vienna: +43 664 233 63 06

Prishtinë: +381 (0) 38 220 220 Berlin: +49 (0) 30 56 82 14 79 Hannover: +49 (0) 51 13 36 29 09

Hamburg: +49 (0) 40 30 39 47 58 Zürich: +41 (0) 44 315 59 59

Be the first to comment - What do you think?  Posted by admin - at 4:43 am

Categories: Flyksa, Kosova Airlines   Tags: , , , , , , , , , ,

« Previous PageNext Page »