Rritet konkurrenca mes aviokompanive, Lufthansa hyn ne Aeroportin e Prishtines

 

Konkurrenca e aviokompanive pritet të bëhet për tregun gjerman dhe italian të fluturimeve ku është koncentruar pjesa më e madhe e bashkëatdhetarëve tanë, treg i cili ende nuk është shfrytëzuar sa duhet.

Risitë më të mëdha të cilat veçohen për sezonin veror të vitit e ardhshëm që fillon ne fund të muajit Mars, është hyrja për herë të parë në treg e aviokompanisë më të madhe gjermane dhe europiane “Lufthansa”, me 4 fluturime të rregullta nga qyteti i Dyseldorfit dhe fluturimet e aviokompanisë sllovene “Adria Airvays” që pritet të startojë me 5 fluturime në ditë për qytete të ndryshme gjermane.

Gjithashtu rritje të numrit të fluturimeve pritet të bëjë dhe gjiganti tjetër British Airways, 6 fluturime në javë direkte me Londrën, Easy Jet me minimum 5 fluturime në javë rregullisht dhe 7 në kohë të sezonit të lartë, Malev që pritet të dyfishoj fluturimet nga 7 në 14 fluturime gjatë javës etj.

“Jemi shumë të kënaqur me interesimin e aviokompanive të reja për të filluar fluturimet  si dhe rritjen e numrit të frekuencave nga ana e aviokompanive të cilat tashmë janë prezente në ANP. Ky dhe ka qenë çëllimi jonë që përmes ofrimit të kushteve të mira dhe shtimit të atraktivitetit për aviokompanitë, ti sjellim ato në Prishtinë, të krijojmë një konkurënë lojale që pa dyshim që kjo do të shpie tek ulja e çmimeve të biletave për udhëtarët. Një treg i lirë dhe një konkurrencë lojale automatikisht përkthehet në bileta më të lira për udhëtarët”, tha Drejtori Menaxhues i Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës „Adem Jashari“, Agron Mustafa.

ANP “Adem Jashari” këtë vit pritet të ketë mbi 1.3 milion udhëtarë, çka paraqet shifrën më të lartë të udhëtarëve që kanë qarkulluar ndonjëherë nëpër këtë kompani, por sipas Drejtorit Mustafa, edhe pa liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës, ekzistojnë mundësitë reale që numri i udhëtarëve në një kohë të shpejtë të rritet edhe për minimum 200 deri në 300 mijë udhëtarë.

 “Kemi në dispozicion një studim që tregon qartë se nga rreth 400 mijë qytetarët të Kosovës që jetojnë në Gjermani, prej tyre me aeroplanë udhëtojnë më pak se 300 mijë apo më pak se një udhëtarë për kokë banori nëse shprehemi kështu. Ndërkohë që me Zvicrën është e kundërta. Prej rreth 200 mijë kosovarëve që vlerësohet që jetojnë atje, janë mbi 350 mijë udhëtarë në vit nga ky shtet. Në këtë segment konsiderojmë që tregu i Gjermanisë do të sillte edhe më shumë udhëtarë nëse tregu vazhdon të liberalizohet edhe më shumë dhe çmimet e biletave të lirohen tutje”, theksoi Drejtori Mustafa. 

Po ashtu konkurencë të ashpër pritet të ketë dhe për tregun Italian.

“Belleair Europe” poashtu me 6 herë në javë nga Italia (Ancona, Verona, Bergamo, Venecia) për në Kosovë dhe anasjelltas ndërsa Eagles Airlines”, nga dhjetori fillon me 6 fluturime në jave nga Italia (Venecia, Bergamo dhe Roma) për në Kosovë dhe anasjelltas.

Nga mesi i Dhjetorit Belleair Europe planifikon të filloj me 10 fluturime në javë dhe për destinacione të tjera për në Gjermani dhe Belgjikë.

 

Prishtina Skopje Prishtine 25 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 25 Euro
Prishtina Tirana Prishtine 26 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 26 Euro
Prishtina Antalya Prishtine 27 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 27 Euro
Prishtina Berlin Prishtine 28 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 28 Euro
Prishtina Dusseldorf Prishtine 29 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 29 Euro
Prishtina Frankfurt Prishtine 30 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 30 Euro
Prishtina Geneve Prishtine 31 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 31 Euro
Prishtina Genf Prishtine 32 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 32 Euro
Prishtina Hamburg Prishtine 33 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 33 Euro
Prishtina Hannover Prishtine 34 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 34 Euro
Prishtina Bonn Prishtine 35 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 35 Euro
Prishtina Koln Prishtine 36 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 36 Euro
Prishtina Munchen Prishtine 37 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 37 Euro
Prishtina Stuttgart Prishtine 38 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 38 Euro
Prishtina Zurich Prishtine 39 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 39 Euro
Prishtina London Prishtine 40 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 40 Euro

6 thoughts on “Rritet konkurrenca mes aviokompanive, Lufthansa hyn ne Aeroportin e Prishtines”

  1. Mfalni Nese Ka Bilet Prishtin Munchen Te Lira Mund Te Thirrni Ne Ket Nr 044683710 Me Lajmroni Me Nevojietet 1 Bilet Me Qmime Te Volitshme

  2. kom interesa PER NJE BILET PRISHTIN MUNCHE ME 16 JANAR 2011lajmerohuni ju lutem ose te merkuren me 19 janar 2011 ju pershendes

  3. ckemi ju lutem sa kushton nje bilte vajtje ardhje tiran ankona per muajin qeshor per daten 15 qershor e dua,ju lutem me ktheni pergjigje keto dite ju faleminderit ?

  4. me duhen dy bileta per te rritur dhe nje per femije tete vjec.udhetimi prishtine mynchen.nese mundesoni cmime konkuruese kontaktoni ne numer telefoni 0692369777

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *