Aeroporti i prishtines vazhdon me rritje

Aeroporti i Prishtines vazhdon me rritje super te shpejte, ne tremujorin e pare Aeroporti i Prishtines kishte nje rritje prej 19% ne krahasim me TM1 te vitit 2012, Ajo cke e ben edhe me interesante eshte se vetem gjate muajit qershor 2013 aeroporti i prishtines u sherbeu me shume 141,000 pasagjereve qe eshte nje rritje prej 7% ne krahasim me qershorin e 2012. NUmri i fluturimeve u rrite ndjeshem per 3%. Gjate 6 muajve te pare te 2013 Aeroporti i Pirshtines ne total i sherbeu 765,045 me nje rritje prej 13.5% ne krahasim me 6 mujorin e pare te vitit 2012.

airport prishtina airkosova

Gjate vitit 2012 aeroporti i prishtines sherbeu hiq me pak se 1,527,134 udhetare dhe ne 2013 pritet qe te tejkaloj 1,7 milion pasagjere

Rritja e numrit te udhetareve dhe numrit te fluturimeve ne PRN vazhdon.
Shifrat per kete cerek jane:
Prill: 134,272 udhetare (up 12%)
Maj: 132,610 udhetare (up 16%)
Qershor: 141,100 udhetare (up 7%)

Prill: 602 fluturime (up 13%)
Maj: 594 fluturime (up 14%)
Qershor: 613 fluturime (up 3%)

Gjithsej, kete gjysmevit:
Janar 119,714
Shkurt 102,217
Mars 126,132
Prill 134,272
Maj 132,610
Qershor 141,100
Numri i udhetareve eshte 756,045

Janar – 597
Shkurt 486
Mars 582
Prill 602
Maj 594
Qershor 613
Numri i fluturimeve eshte 3,474

Kompania qe barti me shumti udhetare ne Aeroportin e Prishtines mbetet Belle Air. Tash me Germania ka filluar ta zevendesoje British Airways-in e larguar nga Prishtine, kompania Germania ka filluar me fluturim direkt Prishtine – Londer (gatwick) – Prishtine destinacion mjafte i popullarizuar nga Prishtina, dhe sivjet nga sezoni dimeror per here te pare prtet qe kompania Alitalia te filloj me fluturime direkte nga Milano dhe Roma per Prishtine.

Belle Air Europe: 12,903
Germanwings 75 451
Darwin Airlines: 73429
Adria airways 62,813
Turkish Airlines 61,905

TIA: 616,335 (Jan-May 2013)
PRN: 614,945 (Jan-May 2013)
Diff: 1,390 (0.22%)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *