Valahia Air starting flights from Germany to Prishtina and Skopje

A Romanian start-up, Valahia Air, plans to launch scheduled commercial operations soon with two former Contact Air Fokker 100s. The airline plans to operate the aircraft on behalf of the German tour operator Flywings. Valahia’s first routes will launch from several German cities to Pristina and Skopje. The new airline is expected to be launch around the winter holiday season. Up until now, Valahia Air provided business air charter services with Piper twin piston aircraft. The airline is based in Bucharest.

Valahia Air will conduct flights under the name Flywings Airlines and the first plane of its fleet, a Fokker 100, is waiting patiently, painted in new colors and registered in Romania (YR-FLW), somewhere in Germany.

valahia-air

Valahia Air is trying to enter into a very busy segments from Prishtina and will compete directly with local companies which operate with charter flights from Pristine to main German Cities, meantime BelleAir, Germanwings and Airberlin are among most successful ones currently handling most of the passengers from and to Prishtina for German cities. Continue reading Valahia Air starting flights from Germany to Prishtina and Skopje

Pegasus Airlines prej 20 majit fillon me fluturime non-stop Antalya-Prishtinë

Pegasus Airlines (flypgs.com) prej 20 majit fillon me fluturime non-stop Antalya-Prishtinë (deri 3 herë në javë, fillimisht një herë në javë, pastaj dy e prej korrikut 3 herë në javë). Fluturimet operojnë deri më 21 shtator 2013.
Flight number: PC1850
Departure city: AYT
Departure time: 06.00
Arrival time: 07.05
Arrival city: PRN
Aircraft type: B737-800
Day operating: 1–4-6-

Flight number: PC1851
Departure city: PRN
Departure time: 07.45
Arrival time: 10.40
Arrival city: AYT
Aircraft type: B737-800
Day operating: 1–4-6-

Të shtunëve fluturimi operohet një orë më herët, .

Çmimet nuk janë shumë të lira shkaku i sezonës verore duke filluar prej (përafërsisht) 180 Euro për një biletë kthyese, përfshirë të gjitha taksat e aeroporteve, bagazhi, regjistrimi, dhe pagesat e tjera. Ide nuk kam sa kushtojnë fluturimet për Antalya gjatë verës për shkak se kurrë nuk kam udhëtuar atje. Nëse dikush ka udhëtuar dhe e ka paguar biletën e aeroplanit ndaraz kishte qenë mirë të na tregoj sa ka qenë çmimi i biletës përmes aviokompanive tjera.

Aviokompanisë “Austrian Airlines” i është mbyllur zyra të premten në Aeroportin e Prishtinës

Aviokompanisë “Austrian Airlines” i është mbyllur zyra të premten në Aeroportin e Prishtinës, për shkak se nuk ka paguar tatimin mbi pronë, ndërkohë që kompania “Belle Air” me borxh tre herë më të lartë nuk pengohet. Inspektorët e Kuvendit Komunal të Lipjanit, me urdhrin e kreut të saj Shukri Buja, i kanë vënë shiritat e kuq në hyrje të zyrës së “Austrian Airlines” brenda objektit të Aeroportit të Prishtinës, me mbishkrimin se është “mbyllur nga inspektorati komunal i Komunës së Lipjanit”.

austrian-airlines

Kryetari i Lipjanit ka bërë të ditur për gazetën “Zëri” se kjo kompani tash dy vjet nuk ka paguar detyrimet tatimore ndaj Komunës së Lipjanit, dhe se tashmë janë detyruar që t’ia ndërpresim punën kësaj kompanie në hapësirën e Aeroportit.

“Borxhi i saj është 10 mijë euro, edhe pse ne kemi nënshkruan kontratë dhe jemi marrë vesh që këto para të paguhen në katër këste, as kjo nuk është respektuar, prandaj jemi detyruar ta mbyllim”, ka thënë Buja. Mirëpo “Belle Air” ka borxh prej 30 mijë euro ndaj kësaj komune dhe nuk i është mbyllur zyra nga zyrtarët komunal, ajo vazhdon të operojë pa problem. Kreu i Lipjanit ka dhënë listën edhe të kompanive të tjera borxhlinj ndaj kësaj komunë me dhjetëra mijëra euro borxh.

“Belle Air” me 30 mijë euro borxh, 12 mijë euro ka borxh British Airways , Croatia Airlines 13 mijë euro, dhe Maleve 30 mijë euro”, ka thënë Buja. Sipas tij, të gjitha kompanive iu është dhënë afat 10 ditë që të bëjnë pagesat, në të kundërtën sipas tij, lënda do të shkojë në Gjykatë. “Ne shumë shpejt do t’i padisim këto kompani në Gjykatë, pasi që nuk i kanë kryer obligime që i kanë. Me të gjitha kemi nënshkruar kontratë që t’i paguajnë në katër këste, mirëpo as këtë nuk e kanë respektuar dhe tani i kemi paralajmërimet e fundit ose me ta do të merret gjykata”, ka thënë Buja.

Mirëpo, sipas tij, jo vetëm këto kompani por edhe të tjerat pavarësisht asaj se a largohen nga Aeroporti apo jo deri në momentin e operimit e kanë për obligim që t’i paguajnë taksat dhe obligimet komunale që i kanë.

Zyrtarët e kompanive borxhlinj nuk kanë dashur që të komentojnë për gazetën, posa kanë kuptuar se është fjala për borxhet e tyre shumë prej tyre kanë mbyllur telefonat. “Nuk duam të flasim për këtë gjë”, është e gjitha që ka thënë njëra nga punëtorët në “Austrian Airlines”, e cila nuk ka zbuluar as emrin.

“Nuk jemi të njoftuar, për një gjë të tillë”, kanë thënë shkurt punonjës të kompanisë “Belle Air”, të cilët nuk kanë dashur më shumë të flasin për këtë gjë. Ndërsa zyrtar të kompanisë “Croatia Airlines”, kanë thënë se nuk janë të autorizuar të flasin. “Nuk jemi të autorizuar të flasim, ai që është kompetent aktualisht nuk është këtu”, ka thënë punonjësi i kësaj kompanie.

Ndërsa zyrtar të “British Airways” me të marrë vesh se përse bëhet fjalë kanë mbyllë telefonin. Zyrtarë të kompanisë “Maleve” e cila i ka borxh komunës së Lipjanit 30 mijë euro ka qenë e pamundur të kontaktohen për shkak se nuk operojnë më në Kosovë.

Për mbylljen e zyrës së “Austrian Airlines” nuk kanë pranuar që të komentojnë as zyrtarët për informim pranë Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës.

Nëse mendoni për udhëtime – mendoni Adria Airways!

Nëse mendoni për udhëtime – mendoni Adria Airways!
Çmime tejet të volitshme:
– Prishtinë – Minhen për vetëm   80.53 Euro
– Prishtinë – Frankfurt  për vetëm   115.53 Euro
Adria Airways – udhëtim komod, të sigurt dhe pa lodhje – sepse bota është në pëllëmbën e dorës tuaj!
Na kontaktoni në numrat tanë të telefonit:
Tel: 00381 38 246 746
Mob: 00377 44 165 084
E-mail: eticketprn@adria.si

Adria Airways fluturimet nga Prishtina per sezonen 2012-2013

Destination Frequency W12/13 Frequency W11/12 Change Notes
Frankfurt 6 4 ▲ 2
Ljubljana 7 7
Munich 5 7 ▼ 2
Verona 2 0 ▲ 2

Prishtina – Frankfurt – 6 here ne jave

Prishtina – Ljbljana 7 here ne jave

Prishtina – Munich – 5 here ne jave

Prishtina – Verona – 2 here ne jave

Tabela me larte tregon ndryshimin ne krahasim me vitin e kaluar

Ndersa keto jane fluturimet e Adria Airways nga Ljubljana Continue reading Adria Airways fluturimet nga Prishtina per sezonen 2012-2013

Easyjet Kosova cmimet per tetor 2012

Easyjet fluturimi Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg

Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 16 Tetor -244.99 Euro
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 18 Tetor -255.99 Euro
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 20 Tetor -226.99 Euro
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 21 Tetor -416.99 Euro
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 23 Tetor -146.99 Euro
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 25 Tetor -142.99 Euro
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 27 Tetor -196.99 Euro
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 28 Tetor -219.99 Euro

Easyjet Fluturimi Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina

Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 16 Tetor – 160.99 Euro
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 18 Tetor – 104.99 Euro
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 20 Tetor – 135.99 Euro
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 21 Tetor – 132.99 Euro
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 23 Tetor – 104.99 Euro
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 25 Tetor – 132.99 Euro
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 27 Tetor – 108.99 Euro
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 28 Tetor – 105.99 Euro

Easyjet fluturimi  Pristina to Geneva

Pristina to Geneva 16 tetor -255.99 Euro
Pristina to Geneva 18 tetor -201.99 Euro
Pristina to Geneva 20 tetor -226.99 Euro
Pristina to Geneva 23 tetor -183.99 Euro
Pristina to Geneva 25 tetor -226.99 Euro
Pristina to Geneva 27 tetor -301.99 Euro

Easyjuet fluturimi  Geneva to Pristina

Geneva to Pristina 16 tetor -215.99 Euro
Geneva to Pristina 18 tetor -209.99 Euro
Geneva to Pristina 20 tetor -187.99 Euro
Geneva to Pristina 23 tetor -169.99 Euro
Geneva to Pristina 25 tetor -160.99 Euro
Geneva to Pristina 27 tetor -94.99 Euro

te gjitha rezervimet mund te behen ne Easujet.com dhe sa me heret qe ju e beni rezervimin aq me te volitshme do te jene cmimet.

Oferta Speciale e Adria Airways nga Prishtina

Oferta Speciale Adria Airways nga Prishtina

Pristina – Ljubljana from 109€
Pristina – Copenhagen from 259€
Verona – Pristina from 199€
T: + 386 4 259 4512
E: onlinehelp@adria.si
Reservation and Information Call Center T: + 386 1 369 1010
Miles & More     A programme for our individual frequent flyers – one more reason to fly with Adria.

Pristina – Ljubljana from 109€ Continue reading Oferta Speciale e Adria Airways nga Prishtina

Pegasus Kosova me oferte Speciale Prishtine Stamboll 39.99 Euro

PEGASUS KOSOVA
Fly Pegasus Kosova ri kthen ofertat speciale per fluturime per dhe nga Turqia, Istanbul dhe ate Prishtine Istanbul per vetem 39.99 Euro dhe Shkup Istanbull per vetem 39,9 euro ndersa kthimi nga Istanbul ne Prishtine per vetem 29.99 dhe Istanbul Shkup per 29.99.

Perveq fluturimeve nga Kosova dhe Maqedonia Fly Pegasus ka cmime speciale edhe per destinacionet tjera Evropiane

ISTANBUL – PRISTINA – 29,99 EUR
ISTANBUL – SKOPJE – 29,99 EUR

PRISTINA – ISTANBUL – 39,99 EUR
SKOPJE – ISTANBUL – 39,99 EUR
Continue reading Pegasus Kosova me oferte Speciale Prishtine Stamboll 39.99 Euro

British Airways to farewell Pristina

bye bye British Aiways,  bye bye London

British Airways to suspend Pristina service in October

british airways pristina
After months of speculation, British Airways has officially suspended ticket sales for its flights from London Gatwick to Pristina starting late October. The move comes following British’s growing dissatisfaction with the airport’s primary operator, Limak Holding. Limak angered airlines after it significantly increased handling fees at the airport. Furthermore, British Airways was furious after the airport owner terminated contracts with British Petroleum for the supply of aircraft fuel and selected the Kosovar Ex Fis company instead. As a result, on its flights to Pristina, British Airways introduced refuelling stops in Dubrovnik.

First whispers of British’s plans to suspend flights to Pristina were reported back in May. The final flight between the two cities will operate on Thursday, October 25. British Airways runs three weekly flights from London Gatwick to Pristina and will prove as a big loss to the airport as it is the most established carrier operating flights to the city. Until recently, Pristina has provided subsidies for certain airlines operating flights to the city, however, the new management has now suspended them. Following British’s exit, there will no longer be direct flights between the United Kingdom and Pristina.

Pristina Airport handled 658.304 passengers in the first half of the year, cementing its position as the third busiest airport in the former Yugoslavia. The figure represents an increase of 7% compared to the same period last year. Construction of the airport’s new terminal building is ongoing and is set to open in 2013.