Aeroporti i Prehtines me drejtor te ri

Eksperienca e tij e madhe pritet t’i shërbejë  Aeroporit Ndërkombëtar të Prishtinës  dhe aviacionit civil në Kosovë, veçmas për vendosjen e standardeve të reja, investimeve  prej 100 milionë euro që konserciumi pritet t’i kryeje gjatë tre viteve të ardhshme dhe rritjes së numrit të udhëtarëve deri në 4 milion brenda 20 viteve, ashtu siç parashihet në objektivat e kompanisë.

Drejtori Gjeneral, Ferda Yakar, i cili është lindur në qytetin Izmir  të Turqisë, para së të emërohet si drejtor i ANP Adem Jashari, ka menaxhuar me Aeroportin e Antalya, i cili ka një numër prej 24 milionë udhëtarësh në vit. “ Është normale të ketë ndryshime në mes të Aeroportit të Antalyas dhe këtij në Prishtinë, pasi siç e dini ju Antalia është një prej destinacioneve kryesore të turzimit botërorë për në Turqi. Janë mbi 24 milionë udhëtarë në vit që shërben ky aeroport. Në këtë këndvështrim ANP,  Adem Jashari është një aeroport më i vogël, por qëllimi i ynë është që ta ngrejmë dhe ta kthejmë në aeroportin kryesor të regjionit ”, tha Drejtori Gjeneral i ANP-së, Adem Jashari, Ferda Yakar.

Sipas planeve të kompanisë në fund të muajit të ardhshëm pritet të startojnë investimet e parashikuara sipas kontratës së nënshkruar mes koncesionarit dhe qeverisë së Kosovës për ndërtimin e një terminali të ri prej 25 mijë metra katrorë, ndërtimit të kullës, parkingut etj. “ Me realizimin e këtyre investimeve objektivat tona janë që numri i udhëtarëve që do të shërbehen në ANP Adem Jashari, brenda 20 vitesh të arrijë dhe kalojë shifrën prej 4 milionë udhëtarësh. Është një objektiv jo i lehtë por me masat që do të ndërmarrim ne, terminali i ri, shtimi i konkurencës mes aviokompanive duke ju krijuar lehtësira të ndryshme me qëllim në rritjen e numrit të udhëtarëve edhe ky objektiv do të arrihet. Do të bëjmë të pamundurën  që Prishtina të jetë më atraktivja në regjion”, tha tutje Drejtori Menaxhues Ferda Yakar. Konserciumi Limak-Airport de Lyon Mas për momentin është duke rinovuar objektet ekzistuese  me qëllim krijimin e kushteve sa më kodmode për punëtorët dhe pasagjerët, deri në ndërtimin e terminalit të ri.

Aeroporti i kaosit Kosove Prishtina

Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës “Adem Jashari”, është shndërruar në një vend ideal biznesi për aviokomopani të papërgjegjshme, nga vende të ndryshme të botës. Para pak ditësh “Montenegro Airlines”, iku nga Prishtina, duke lënë prapa vetes një borxh prej rreth 500 mijë euro. Ky nuk është rasti i vetëm edhe shumë aviokompani kanë ikur nga ANP-ja pa u ndëshkuar nga askush. Bile këto aviokompani përkundrazi janë favorizuar. Aeroporti i Prishtinës bllokoi me orë të tëra avionin e kësaj kompanie, duke lënë udhëtarët të presin me orë të tëra në Aeroport. Avioni u lejua të fluturojë, pasi që pronarët e “Montenegro Airlines”, paguan rreth 50 mijë euro. Por, menjëherë pas kësaj, ata ndërprenë fluturimin për në Prishtinë, duke e konsideruar si linjë joprofitabile. Por, përveç kësaj, burime të gazetës brenda Aeroportit thonë se edhe aviokompania sllovene “Adria” i ka borxh Aeroportit më shumë së 800 mijë euro. Por, shumë raste të tilla kur janë mashtruar udhëtarët kanë ndodhur edhe me raste të tilla me kompaninë “Aurora”, “Airkosova”, “Tafa air”, “Proner”, “Skënderbeu” Borxhet e mëdha ndaj aeroportit dhe papërgjegjësia ndaj pasagjereve janë dhuratë nga drejtori i Aeroportit, Agron Mustafa, pasi që ai vetë ka kërkuar që të hiqet depozita prej 500 mijë euro, e cila ka shërbyer si garanci për keqpërdorime të mundshme që kanë mundur të bëjnë kompani të papërgjegjshme. Kjo garanci në atë kohë është vënë nga ish-ministri i Transporteve dhe Postë- Telekomunikacionit, Fatmir Limaj, por drejtori Mustafa përmes presionit të faktorëve ndërkombëtarë në Kosovë e hoqi atë, ku Aeroportit i shkaktoi humbje prej më shumë se një milion euro. Zëdhënësi i Aeroportit të Prishtinës Altin Ahmeti, si gjithmonë mundohet të mohojë problemet që ndodhin në këtë Aeroport. Ai thotë se kompania “Montenegro Airlines” ka filluar ta paguajë borxhin që ka pasur, ndërkaq, sipas tij kompania “Bell Air”nuk i ka asnjë euro borxh Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës. Si për ironi zëdhënësi Ahmeti thotë se edhe kompania “Adria” është kompani serioze dhe paguan me kohë taksat e Aeroportit. “Kjo kompani ka fluturime të shumta dhe nuk bëhet fjalë për borxhe”, tha zëdhënësi Ahmeti nëpërmjet telefonit. Por, deklaratat e këtij bien ndesh me gjendjen e krijuar në Aeroport, sepse prej kohësh Aeroporti është shndërruar në një “park biznesi” për shumë aviokomopani të papërgjegjshme. Nga ana tjetër, zyrtarë të Ministrisë së Transporteve dhe Postë-Telekomunikacionit thonë se heqja e taksës, në masë të madhe rrezikon udhëtaret e Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës, sepse mund të mbesin në rrugë nga kompani të papërgjegjshme. “Duke i marrë parasysh këto ministria e pati vendosur këtë taksë, por atë më pas e hoqi drejtori i Aeroportit”, tha burimi i gazetës brenda Ministrisë. Pos borxheve në secilin sezon kur rritet fluksi i udhëtarëve gjithmonë në aeroport shkaktohen probleme të mëdha, mbesin udhëtarët pa u kthyer prej nga kanë ardhur për shkak të aviokompanive të papërgjegjshme. Skandalet me pasagjerë ndodhin më së shumti gjatë verës dhe në festat e fundvitit, ku oferta të rrejshme i sjellin në Kosovë dhe shumë prej tyre mbesin në aeroport duke mos pasur kush të merret me ta.

Oferta nga Malesia Reisen

Oferta nga Malesia Reisen

Fluturime brenda pesë ditëve të ardhshme ku ka ende vende të lira.

01.03.2011 Zurich – Prishtina → WK 400     06:30     200,00 CHF

02.03.2011 Zurich – Prishtina →    WK 400     06:30     180,00 CHF

03.03.2011 Zurich – Prishtina →    WK 400     06:30     200,00 CHF

04.03.2011 Zurich – Prishtina →    WK 400     06:30     170,00 CHF

Prishtina → Zurich

01.03.2011 Prishtina → Zurich →    WK 401     09:00     250,00 CHF

02.03.2011 Prishtina → Zurich →    WK 401     09:00     200,00 CHF

03.03.2011 Prishtina → Zurich →    WK 401     09:00     190,00 CHF

04.03.2011 Prishtina → Zurich →    WK 401     09:00     190,00 CHF

Kontakt

Schweiz: Malesia Reisen

Spreitenbach +41 56 417 90 90
Zürich +41 44 211 81 81
Genf +41 79 417 90 90

Kosova: Malesia Reisen

Pristina +381 38 240 666
Pristina (Flughafen) +381 38 548 432
Prizren +381 29 241 859
Suhareka +381 29 271 001

Oferta e Kosova Reisen

Oferta nga Kosova Reisen

  • Prishtinë – Zurich 349 € duke filluar nga:
  • Zurich – Prishtinë 99€ duke filluar nga:
  • Prishtinë – Geneva 99 € duke filluar nga:
  • Geneva – Prishtinë 349 € duke filluar nga:

Nga Zurichu, nga Prishtina, nga Shkupi apo nga Tirana për në cilindo aeroport të botës, ne jemi gjithmonë të gatshëm t’ju rezervojmë një udhëtim të rehatshëm. Ju u mbetet vetëm një telefonatë në cilëndo nga zyrat tona ose të kërkoni në faqen tonë në Internet.
Sot, nesër apo kurdo që keni planifikuar të fluturoni, konsultohuni njëherë me ne sepse ia vlen.

Kosova Reisen ZÜRICH

Tel: +41 44 215 20 20

Kosova Reisen KOSOVË

Gjakovë +381 390 321 091
Pejë +381 39 432 471
Prizren +381 29 242 110
Prishtinë +381 38 241 111

Kosova Airlines, Airprishtina oferta per MARS

Oferta nga Kosova Airlines

1.03.2011 München – Prishtina     80.–EUR
2.03.2011 München – Prishtina     80.–EUR
2.03.2011 Stuttgart – Prishtina 80.–EUR
3.03.2011 München – Prishtina     80.–EUR
4.03.2011 München – Prishtina     80.–EUR
5.03.2011 München – Prishtina     80.–EUR
5.03.2011 Stuttgart – Prishtina 100.–EUR

Call Center 24-orë
Gjermani: 0 180 30 30 30 6
Kosovë: 038 220 220
Zvicër: 044 315 59 59
Düsseldorf +49 (0) 211 17 39 930
Stuttgart +49 (0) 711 87 03 06 90
München +49 (0) 89 97 30 66 42
Frankfurt +49 (0) 69 25 66 760
Zürich +41 (0) 44 315 59 59
Prishtinë +381 (0) 38 220 220

apo edhe rezervimet online ne Kosova Airlines

Oferta nga Airprishtina

Air Prishtina: çmimet aktuale

Për Prishtinë nga

Venezia – Prishtinë      nga EUR 49,00
Dyseldorf – Prishtinë     nga EUR 59,00
Mynhen – Prishtinë        nga EUR 59,00
Veronë – Prishtinë        nga EUR 59,00
Shtutgart – Prishtinë     nga EUR 69,00
Gjenevë – Prishtinë       nga CHF 99,00
Cyrih – Prishtinë        nga CHF 100,00
Bergamo – Prishtinë       nga EUR 79,00

Me Air Prishtina ju fluturoni në Kosovë dhe Maqedoni.

Air Prishtina, ofruesi kryesor për udhëtime të lira dhe kualitative për në Kosovë dhe Maqedoni tash e 30 vjet, shërben si urë lidhëse mes familjes dhe vendlindjes.

Airprishtina Mund të bëhen rezervimet shpejt dhe thjesht përmes telefonit. Qendra jonë e thirrjeve (Call Center) është 24 orë në dispozicion për ju me tarifa lokale. Zürich +41 44 221 19 17

Limak merr kredi per Aeroportin e Prishtines – Kosova Airlines

Konsorciumi Limak-Lion ploteson edhe nje kusht dhe Kosova Airlines tash me  edhe më afër marrjes së kompetencave të plota të menaxhimit në aeroportin ndërkombëtar “Adem Jashari” Airport Pristina.  Dje ky konsorcium, ka kompletuar edhe një kriter shumë me rëndësi,  e që është sigurimi i të hollave për investim në infrastrukturën e këtij aseti shumë me rëndësi për Kosovën.

Kosova Airlines

VAKIF BANK është një ndër bankat më konservative sa u përket kredive në Republikën e Turqisë. Megjithatë, dje ia ka nënshkruar konsorciumit “Limak Lyon” një kredi prej 85 milionë euro për investim në aeroportin Airport Pristina ”Adem Jashari”.

Nihat Ozdemir, kryetar i Bordit menaxhues –“Limak Group” ka deklaruar se “do të tentojmë që të ndërtojmë një aeroport modern, i  cili i ka hije Kosovës. Aeroportin ndërkombëtar Airport Pristina “Adem Jashari” mendojmë  ta shndërrojmë në një qendër të rëndësishme të trafikut ajror. Në tre vjetët e ardhshëm vetëm për punët e ndërtimit do të punësojmë rreth 1000 veta. Ndërsa në vazhdimësi për punët operacionale do t’i kemi të punësuar 550 persona.”

Kosova Airlines

Investimi i përgjithshëm që “LIMAK-LYON” planifikon në aeroportin ndërkombëtar “Adem Jashari” është 140 milionë euro, ndërsa numrin e udhëtarëve që aktualisht është një milion e gjysmë në vit, planifikojnë që ta rrisin në 4 milionë.

Lorik Fejzullahu, udhëheqës i njësisë PPP në MEF, thotë se “ky është aeroporti ynë i vetëm. Dhe është një aset shumë i rëndësishëm për Republikën dhe popullin e Kosovës. Deri tashti konsorciumi “Limak-Lyon” ka kryer një punë të shkëlqyeshme në fazën e transaksionit fizik. “Ne jemi në pritje të një menaxhimi të shkëlqyeshëm në operacionalizimin e aeroportit ‘Adem Jashari’ dhe siç pohoi zotëria Ozdemir në jemi duke pritur që ky aeroport të shndërrohet në qendër të transportit ajror në rajon”

Kosova Airlines

Gjysma tjetër e investimit në aeroport do të sigurohet nga vetë konsorciumi ,derisa këstet e kredisë, e cila  u nënshkrua dje do të nisin të paguhen pas tre vjetësh gjatë 13 vjetëve.

Ne Pristina International Airport tash me fluturojne kompanite e njohura si Kosova Airlines, Air Kosova, Airkosova, Air Prishtina, Airprishtina, EasyJet, British Airways, Kosova Resien si dhe shume te tjera

Kosova Airlines
Kosova Airlines

Nga Airport Prishtina , Kosova Airlines dhe Airprishtina kan fluturime cdo dite per ne

Prishtina – Zurich – Prishtina (Kosova Airlines dhe Airprishtina)
Prishtina – Franfurt- Prishtina (Kosova Airlines)
Prishtina – Stuttgart – Prishtina (Kosova Airlines)

Kosova Airlines Oferta Speciale

Oferta Speciale nga Kosova Airlines

31.01.2011 Zürich – Prishtina 130.–CHF

1.02.2011 München – Prishtina 80.–EUR

2.02.2011 Stuttgart – Prishtina 50.–EUR

2.02.2011 München – Prishtina 49.–EUR

2.02.2011 Dusseldorf – Prishtina 50.–EUR

2.02.2011 Zürich – Prishtina 150.–CHF

3.02.2011 München – Prishtina 80.–EUR

4.02.2011 Zürich – Prishtina 150.–CHF

Oferta Speciale nga Kosova Airlines

Air Prishtina feston 30 vjetorin

30 vite Air Prishtina – 30 vite sigurt dhe besueshëm në vendlindje!

30 vite: Festoni me ne!

Në vitin 1981, themeluesi i kompanise sonë Bexhet Sallahu mundesoi fluturimin e parë ndërkombëtar civil për në Prishtinë. Që atëherë ne ju dërgojmë besueshëm dhe sigurt në atëdhe. Më rast te shënimit të këtij përvjetori, ne dëshirojmë t’ju falemnderojmë juve, klientëve tanë, si dhe të festojmë me ju. Me një performancë edhe më të mirë, me më shumë destinacione si dhe me dhuratën tonë jubilare.

Zvicra feston me ne!

Ju dhurojmë 30 CHF! Për çdo fluturim të kompanisë sonë për në Prishtinë apo Shkup.*

Ne fluturojmë rregullisht nga Cyrihu dhe Gjeneva për në Kosovë dhe Maqedoni. Ne ju dhurojmë juve 30 CHF në cdo fluturim deri me datën 31.03.2011*.

Pra, rezervoni që tani.Vetëm vendosni Kodin Jubilar gjatë rezervimit tuaj.

Kodi: 30VjetCHF

*Vlen vetëm një herë në cdo rezervim për të gjitha destinacionet e Air Prishtina nga data 01.01. deri me 31.03.2011

Rezervoni që tani: Cyrih +41 44 221 19 17

Dyzeldorfi feston me ne!

Që tani: Rregullisht Dyzeldorf – Shkup direkt. Dhe 30 EUR të dhuruara!

Ne ju dergojmë direkt nga Dyzeldorfi në Shkup cdo javë. Shpejt, rehatshëm dhe besueshëm. Dhe në çdo fluturim deri me datën 31.03.2011 ju dhurojmë 30 EUR*.

Pra, rezervoni që tani.Vetëm vendosni Kodin Jubilar gjatë rezervimit tuaj.

Kodi: 30VjetEURO

*Vlen vetëm një herë në çdo rezervim për të gjitha destinacionet e Air Prishtina nga data 01.01. deri me 31.03.2011

Rezervoni që tani: Dyzeldorf +49 211 162503

Germania dhe Italia feston me ne!
Ju dhurojmë 30 EUR! Për çdo fluturim të kompanisë sonë për ne Prishtinë apo Shkup.*

Ne fluturojmë rregullisht nga Gjermania dhe Italia për në Kosovë dhe Maqedoni. Ne ju dhurojmë juve 30 EUR në çdo fluturim deri me datën 31.03.2011.

Pra, rezervoni që tani.Vetëm vendosni Kodin Jubilar gjatë rezervimit tuaj.

Kodi: 30VjetEURO

*Vlen vetëm një herë në çdo rezervim për të gjitha destinacionet e Air Prishtina nga data 01.01. deri me 31.03.2011