Kosova, për t’u vizituar më 2011

Gazeta më e madhe amerikane, New York Times preferon Kosovën si një prej vendeve që duhet vizituar në vitin 2011. Kjo gazetë rekomandon 41 vende në botë që duhet parë këtë vit, dhe e rendit vendin tonë në të 36-n, me këtë arsyetim:

“Para vetëm një dekade, kjo enklavë shqiptare ishte një provincë e trazuar e Serbisë; forcat serbe të Slobodan Milosevicit shkatërruan fshatra dhe qytete dhe vranë mijëra civilë, në kërkim të atyre që luftonin. NATO-ja i dha fund luftimeve, por tensionet vazhduan.

Që kur Kosova e shpalli pavarësinë në vitin 2008, provoi të nisë gjithçka nga zeroja. Përkundër problemeve dhe kundërthënieve, ka përparim në aspektin e udhëtimit: po ndërtohet një autostradë 1 miliardë dollarëshe, hotelet që ishin pronë e shtetit janë privatizuar dhe ridisejnuar, disa vende historike kanë marrë mbrojtje nga UNESCO, dhe në Aeroportin ndërkombëtar tashmë operon edhe avio-kompania e njohur evropiane, EasyJet. Continue reading Kosova, për t’u vizituar më 2011

Operating Airlines

Operating Airlines

 

 Company name: Kosova Airlines
IATA designation of the company: HHI
ICAO designation of the company: HHI

Reservation and information in town: +381 38 24 91 85/84
Lost and found luggage: 00381 38 5958 174/175
Address: Vellusha e poshtme 17
City: Prishtina
ZIP code: 10000
URL: http:/www.kosovaairlines.com
Flight destinations: PRISHTINA; DUSSELDORF; STUTTGART; KOLN; FRANKFURT; ZURICH; GENEVA
Plane fleet: Airbus A320

Company name: SWISS
IATA designation of the company: LX
ICAO designation of the company: SWR

Reservation and information: +381 38 24 34 46
Lost and found luggage: +381 38 5958 174/175
Address: Grand Hotel
City: Prishtina
ZIP code: 10000
URL: http:/www.swiss.com
Flight destinations: ZÜRICH, GENEVA
Plane fleet: Airbus A321 / A320

Company name: Air Berlin
IATA designation of the company: AB
ICAO designation of the company: BER

Reservation and information: +381 38 502 062
Lost and found luggage: +381 38 5958 174/175
Address: Vellusha e poshtme 17
City: Prishtina
ZIP code: 10000
URL: http:/www.airberlin.com
Flight destinations: DUSSELDORF, HANNOVER, FRANKFURT, MUNICH, STUTTGART
Plane fleet: B737

Company name: Austrian Airlines
IATA designation of the company: OS
ICAO designation of the company: AUA

Reservation and information: +381 38 24 24 24 /548 435

Email: info@mcm.travel
Lost and found luggage: +381 38 5958 175/179
Address: St .Lidhja e Pejes E-12
City: Prishtina
ZIP code: SI-4210
URL: http:/www.mcm.travel
Flight destinations: VIENNA
Plane fleet: Airbus A320/A321

Company name: EDELWEISS
IATA designation of the company: WK
ICAO designation of the company: EDW

Reservation and information: +0381 38 54 84 33
Lost and found luggage: +381 38 5958 174/175
Address: Mother Theresa St. No23
City: Prishtina
ZIP code: 10000
URL: http:/www.edelweissair.ch
Flight destinations: ZÜRICH, GENEVA
Plane fleet: A320

Company name: Adria Airways, Slovenski letalski prevoznik, d.d.
IATA designation of the company: JP
ICAO designation of the company: ADR

Reservation and information 00381 38 246 764
Lost and found luggage: 00381 38 5958 174/175
Address: Qamil Hoxha 12
City: Prishtina
ZIP code: 10000
URL: http:/www.adria-airways.com
Flight destinations: LJUBLJANA
Plane fleet: Airbus A320

Company name: Turkish Airlines
IATA designation of the company: TK
ICAO designation of the company: THY

Lost and found luggage: +381 38 5958 174/175
Reservation and information on the airport: +381 38 24 77 11
URL: http:/www.turkishairlines.com
Flight destinations: ISTANBUL
Plane fleet: Airbus A320, Boeing 737-800, Boeing 737-400

Company name: German Wings
IATA designation of the company: 4U
ICAO designation of the company: GWI

Reservation and information: +381 38 24 91 85/84
Lost and found luggage: +381 38 5958 174/175
Address: Vellusha e poshtme 17
City: Prishtina
ZIP code: 10000
URL: http:/www.kosovaairlines.com
Flight destinations: KOLN
Plane fleet: B737 / F 100

Company name: Malév Hungarian Airlines
IATA designation of the company: MA
ICAO designation of the company: MAH

Reservation and information +381 38 535 535 / 502 481
Email: info@itclub.cc
Lost and found luggage: +381 38 5958 175/179

Address: Bill Clinton Boulevard, E-12
City: Prishtina
ZIP code: 10000
URL: http:/www.itclub.cc
Flight destinations: BUDAPEST
Plane fleet: Boeing 737

 Company name: British Airways
IATA designation of the company: BA
ICAO designation of the company: BAW

Reservation and information: +381 38 54 86 61
Lost and found luggage: +381 38 5958 174/175
Address: PIA Departure Terminal
City: Prishtina
ZIP code: 10.000
URL: http:/www.britishairways.com
Flight destinations: LONDON
Plane fleet: B737

 

Company name: Meridiana
IATA designation of the company: IG
ICAO designation of the company: ISS

Reservation and information: +381 38 246 510515/ +38138 594459
Lost and found luggage: 00381 38 5958 174/175
Address: Pristina International Airport
City: Prishtina
ZIP code: 10000
URL: http:/www.meridiana.it
Flight destinations: VERONA
Plane fleet: M82

Company name: BelleAir
IATA designation of the company: LZ
ICAO designation of the company: LBY
Main office town: Tel: +381 38 22 55 70/+381 38 22 55 71, Fax: +381 38 22 55 72
Airport office: Tel: +381 38 594 666, Mob: +386 49 22 55 70, Fax: +381 38 594 667
Lost and found luggage: +381 38 5958 175/179
Address: str: “Garibaldi” #4/1, near Bora Ramiz
City: Prishtina
ZIP code: 10000
URL: www.belleair.it
E-mail: belleair.kosova@flybelleair.com, pristina.airport@flybelleair.com
Flight destinations: TIRANA, Verona, Milano, Roma, Bari, Bergamo, Firenze, Perugia, Rimini, Pescara, Liege-Belgium
Plane fleet: BAE 146/300, ATR 46, AIRBUS A320, MD-82, FOKKER-100

 Company name: Atlas Jet
IATA designation of the company: KK
ICAO designation of the company: KKK

Reservation and information: +381 38 242 526
Lost and found luggage: +381 38 5958 174/175
Address: Nena Tereze 47
City: Prishtina
ZIP code: 10000
URL: http:/www.atlasjet.com
Flight destinations: ISTAMBUL
Plane fleet: A320 / CRJ

Company name: Sun Express
IATA designation of the company: XQ
ICAO designation of the company: SXS

Reservation and information: +381 38 502 062
Lost and found luggage: +381 38 5958 174/175
Address: Vellusha e poshtme 17
City: Prishtina
ZIP code: 10000
URL: http:/www.sunexpress.com.tr
Flight destinations: ANTALYA
Plane fleet:

Company name: SAS
IATA designation of the company: SK
ICAO designation of the company: SAS

Reservation and information: +381 38 548 435
Lost and found luggage: +381 38 5958 174/175
Address: Prishtina International Airport
City: Prishtina
ZIP code: 10000
URL: http:/www.sas.se
Flight destinations: COPENHAGEN
Plane fleet: MD87


Company name: Croatia Airlines
IATA designation of the company: OU
ICAO designation of the company: CTN

Reservation and information in town: Prishtina: +381 38 233 833 / Croatia: +385 1 66 76 555 Lost and found luggage: +385 1 61 64 562
Address: Alta Via travel/ St. Luan Haradinaj 27
City: Prishtina
ZIP code: 10000
URL: www.croatiaairlines.com
Flight destinations: Zagreb
Plane fleet: Airbus A320/ A319, Dash 8 Q400

Company name: EasyJet
IATA designation of the company: ESZ
ICAO designation of the company: EZY

Reservation and information: +381 38 59 58 566
Lost and found luggage: +381 38 5958 174/175
Address: Prishtina International Airport
City: Prishtina
ZIP code: 10000
URL: http://www.EasyJet.com
Flight destinations: GENEVA/BASEL
Plane fleet:Airbus A319 / A320

Rritet konkurrenca mes aviokompanive, Lufthansa hyn ne Aeroportin e Prishtines

 

Konkurrenca e aviokompanive pritet të bëhet për tregun gjerman dhe italian të fluturimeve ku është koncentruar pjesa më e madhe e bashkëatdhetarëve tanë, treg i cili ende nuk është shfrytëzuar sa duhet.

Risitë më të mëdha të cilat veçohen për sezonin veror të vitit e ardhshëm që fillon ne fund të muajit Mars, është hyrja për herë të parë në treg e aviokompanisë më të madhe gjermane dhe europiane “Lufthansa”, me 4 fluturime të rregullta nga qyteti i Dyseldorfit dhe fluturimet e aviokompanisë sllovene “Adria Airvays” që pritet të startojë me 5 fluturime në ditë për qytete të ndryshme gjermane.

Gjithashtu rritje të numrit të fluturimeve pritet të bëjë dhe gjiganti tjetër British Airways, 6 fluturime në javë direkte me Londrën, Easy Jet me minimum 5 fluturime në javë rregullisht dhe 7 në kohë të sezonit të lartë, Malev që pritet të dyfishoj fluturimet nga 7 në 14 fluturime gjatë javës etj.

“Jemi shumë të kënaqur me interesimin e aviokompanive të reja për të filluar fluturimet  si dhe rritjen e numrit të f Continue reading Rritet konkurrenca mes aviokompanive, Lufthansa hyn ne Aeroportin e Prishtines

European Airports, Aeroportet e Europes

– Atatürk International Airport Prishtina Kosova – Atatürk International Airport
– Aurel Vlaicu International Airport Prishtina Kosova – Aurel Vlaicu International Airport
– Beauvais Tille Prishtina Kosova – Beauvais Tille
– Belfast International Airport Prishtina Kosova – Belfast International Airport
– Bologna Airport Prishtina Kosova – Bologna Airport
– Boryspil International Airport Prishtina Kosova – Boryspil International Airport
– Bristol International Airport Prishtina Kosova – Bristol International Airport
– Bykovo Airport Prishtina Kosova – Bykovo Airport
– Charles de Gaulle International Airport Prishtina Kosova – Charles de Gaulle International Airport Continue reading European Airports, Aeroportet e Europes

Startojne fluturimet e EasyJet, ne dimer rritet numri i fluturimeve

Fluturimi i kësaj kompanie, e cila starton me katër fluturime në javë nga Zvicra në Kosovë, konkretisht dy fluturime nga Baseli dhe dy të tjera nga Gjeneva, shenjon Aeroportin e Prishtinës në hartën e destinacioneve të kësaj kompanie gjigante, duke e kthyer njëkohësisht ANP-në në të vetmin aeroport në regjion ku kompania kryen fluturime.
EasyJet është aviokompania lider në Evropë me çmimet më të lira. Për momentin ka një flotë prej 182 aeroplanësh të angazhuar në 504 destinacione të ndryshme, prezente në 119 aeroporte të 29 vendeve të ndryshme ndërsa vitin e kaluar ka bartur mbi 46 milionë udhëtarë në vitin e kaluar. Continue reading Startojne fluturimet e EasyJet, ne dimer rritet numri i fluturimeve

Bileta te lira, Fluturime te lira

Prishtina Skopje Prishtine 25 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 25 Euro
Prishtina Tirana Prishtine 26 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 26 Euro
Prishtina Antalya Prishtine 27 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 27 Euro
Prishtina Berlin Prishtine 28 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 28 Euro
Prishtina Dusseldorf Prishtine 29 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 29 Euro
Prishtina Frankfurt Prishtine 30 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 30 Euro
Prishtina Geneve Prishtine 31 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 31 Euro
Prishtina Genf Prishtine 32 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 32 Euro
Prishtina Hamburg Prishtine 33 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 33 Euro
Prishtina Hannover Prishtine 34 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 34 Euro
Prishtina Bonn Prishtine 35 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 35 Euro
Prishtina Koln Prishtine 36 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 36 Euro
Prishtina Munchen Prishtine 37 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 37 Euro
Prishtina Stuttgart Prishtine 38 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 38 Euro
Prishtina Zurich Prishtine 39 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 39 Euro
Prishtina London Prishtine 40 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 40 Euro
Prishtina Roma Prishtine 41 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 41 Euro
Prishtina Paris Prishtine 42 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 42 Euro
Prishtina Budapest Prishtine 43 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 43 Euro
Prishtina Vienna Prishtine 44 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 44 Euro
Prishtina Paris Prishtine 45 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 45 Euro
Prishtina Ljublana Prishtine 46 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 46 Euro
Prishtina Viena Prishtine 47 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 47 Euro
Prishtina Zagreb Prishtine 48 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 48 Euro
Prishtina Verona Prishtine 49 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 49 Euro
Prishtina Malmo Prishtine 50 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 50 Euro
Prishtina Bruksel Prishtine 51 Euro Bileta te lira Rezervo tani Rezervoje Bleje Bileten per vetem 51 Euro

Aeroporti ngritet ne kategori, tani aterrimet me vetem 300 metra dukshmeri

Kjo në saje në investimeve të mëdha që janë bërë gjatë gjithë kësaj kohe, të cilat mundësojnë që aeroplanët të aterojnë në mot me mjegull dhe me dukshmëri vetëm 300 metra. Deri tani kufiri limit zyrtar i aterimit për aeroplanët në mot me mjegull ka qenë 700 metra.
 
“Investimet kapitale të përfunduara më parë dhe plotësimi i një varg kushtesh dhe standardesh tjera të sigurisë të kërkuara sipas rregulloreve vendore dhe atyre ndërkombëtare në fushën e aviacionit civil, të cilat u konfirmuan zyrtarisht nga Autoriteti i Aviacionit Civil të Kosovës pas inpektimeve të shumta, na lejon që të kalojmë në një kategori më të lartë të operimeve, nga kategoria I-rë në kategorinë e II-të. Kjo mundëson që gjatë sezonit dimror dhe veçmas në mot me mjegull të jemi më operativ dhe më fleksibël në raport më fluturimet e aeroplanëve. Kjo do të ndihmojë shumë në evitimin e tollovive dhe humbjen e kohës së çmuar për udhëtarët”, tha Drejtori Menaxhues i Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës, Agron Mustafa. Continue reading Aeroporti ngritet ne kategori, tani aterrimet me vetem 300 metra dukshmeri

Udhetimi per Kosove

Në Kosovë

Amerikanëve dhe shtetasve të UE nuk iu nevojitet viza, dhe mund të qëndrojnë në Kosovë për periudhë të pacaktuar kohore. Shtetasit e vendeve tjera që kontribuan ne rindërtimin e Kosovës po ashtu nuk iu nevojitet viza, megjithëse Kosova po fillon me implementim e regjimit strikt të vizave. Ju mund të hyni në Kosovë nga kufiri verior me Serbinë nga Mitrovica veriore. Nga Mali i Zi mund të hyni duke kaluar nga Rozhaja në Pejë. Nga Maqedonia mund të kaloni me autobus në Prishtinë. Ka kufi edhe nga Presheva e Serbisë. Nga Shqipëria mund te hyni nga Prizreni. Continue reading Udhetimi per Kosove

Agjencionet Turistike ne Kosove

ADRIA AIRLINES : 038 543 411
TRAVL PLUS: 038 222 530
ALBANIAN AIRLINES : 038 548 455
ALTAVIA TRAVEL : 038 243 516
AUSTRIAN AIRLINES : 038 548 435
BRITISH AIRWAYS : 038 548 664
EUROKOHA REISEN : 038 502 061
KOSOVA AIRLINES : 038 243 480
KOSOVA REISEN : 038 241 111
MCM TRAVEL AGENCY : 038 242 424
REISBURO PRISHTINA : 038 243 702
VENETA TRAVEL : 038 233 442

Aeroport, udhetari i 1 milionte kaloi ne shtator

Kjo statistike paraqet nje rritje prej mbi 85 mije udhetareve, apo shprehur ne perqindje gati rreth 10 per qind me shume per kete periudhe nentemujore.
Deri ne fund te muajit Shtator te vitit 2009, neper ANP kaluan 923 mije udhetare ndersa i gjithe viti u mbyll me rreth 1.2 milione udhetare.
Gjate ketij viti parashihet qe numri i udhetareve te kaloj shifren prej 1.3 milion pasagjereve, çka paraqet arritje te madhe duke pasur parasysh se vetem para dy viteve ne kete kompani, saktesisht ne Nentor 2008 qe festuar per here te pare ne histrorine e kompanise kalimi i udhetarit te 1 milionte, duke e shperblyer ate me nje bilete falas dhe duke u trajtuar si eviniment shume i veçante. Continue reading Aeroport, udhetari i 1 milionte kaloi ne shtator