Aeroporti i Prishtines Anulohen të gjitha fluturimet për shkak të mjegullës

Zyrtarë të Aeroportit Ndërkombëtarë të Prishtinës, Adem Jashari, bëjnë të ditur për Radion Evropa e Lirë, se për shkak të mjegullës së dendur nuk ka asnjë aterim apo fluturim në këtë aeroport.

Zyrtarja për informim në Aeroportin e Prishtinës, Valentna Gara, thotë se nga dje pasdite e deri më tash nuk ka pasur fluturime. Ajo tregon se një numër i madh i udhëtarëve po presin në ambientet e aeroportit.

“Pasagjerët i udhëzojë që t’i kontaktojnë kompanitë e tyre ajrore dhe ata merren me secilin rast veç e veç”, thotë Gara

Aeroporti i prishtines vazhdon me rritje

Aeroporti i Prishtines vazhdon me rritje super te shpejte, ne tremujorin e pare Aeroporti i Prishtines kishte nje rritje prej 19% ne krahasim me TM1 te vitit 2012, Ajo cke e ben edhe me interesante eshte se vetem gjate muajit qershor 2013 aeroporti i prishtines u sherbeu me shume 141,000 pasagjereve qe eshte nje rritje prej 7% ne krahasim me qershorin e 2012. NUmri i fluturimeve u rrite ndjeshem per 3%. Gjate 6 muajve te pare te 2013 Aeroporti i Pirshtines ne total i sherbeu 765,045 me nje rritje prej 13.5% ne krahasim me 6 mujorin e pare te vitit 2012.

airport prishtina airkosova

Gjate vitit 2012 aeroporti i prishtines sherbeu hiq me pak se 1,527,134 udhetare dhe ne 2013 pritet qe te tejkaloj 1,7 milion pasagjere

Rritja e numrit te udhetareve dhe numrit te fluturimeve ne PRN vazhdon.
Shifrat per kete cerek jane:
Prill: 134,272 udhetare (up 12%)
Maj: 132,610 udhetare (up 16%)
Qershor: 141,100 udhetare (up 7%)

Prill: 602 fluturime (up 13%)
Maj: 594 fluturime (up 14%)
Qershor: 613 fluturime (up 3%)

Gjithsej, kete gjysmevit:
Janar 119,714
Shkurt 102,217
Mars 126,132
Prill 134,272
Maj 132,610
Qershor 141,100
Numri i udhetareve eshte 756,045

Janar – 597
Shkurt 486
Mars 582
Prill 602
Maj 594
Qershor 613
Numri i fluturimeve eshte 3,474

Kompania qe barti me shumti udhetare ne Aeroportin e Prishtines mbetet Belle Air. Tash me Germania ka filluar ta zevendesoje British Airways-in e larguar nga Prishtine, kompania Germania ka filluar me fluturim direkt Prishtine – Londer (gatwick) – Prishtine destinacion mjafte i popullarizuar nga Prishtina, dhe sivjet nga sezoni dimeror per here te pare prtet qe kompania Alitalia te filloj me fluturime direkte nga Milano dhe Roma per Prishtine.

Belle Air Europe: 12,903
Germanwings 75 451
Darwin Airlines: 73429
Adria airways 62,813
Turkish Airlines 61,905

TIA: 616,335 (Jan-May 2013)
PRN: 614,945 (Jan-May 2013)
Diff: 1,390 (0.22%)

Orari i Fluturimeve nga Aeroporti i Prishtines

fly prishtina zurich
BAL791    Belle Air Europe    Prishtina – Malmo    4:40
DWT871    Darwin Arline        Prishtina – Zurich    5:50
BAL526    Belle Air Europe    Prishtina – Venice    6:00
ADR114    Adria Airways        Prishtina – Frankfurt    6:10
AUA770    Austrian Airlines    Prishtina – Vienna    7:10
PGT1851    Pegasus Airline        Prishtina – Antalya    7:45
THY1018    Turkish Airlines    Prishtina – Istanbul    9:05
EDW403    Edelweiss Air        Prishtina – Zurich    9:45
BHP2353    Belair Airlines        Prishtina – Zurich    10:00
EZS1188    EasyJet            Prishtina – Basel    10:20
DWT873    Darwin Airline        Prishtina – Zurich    11:25
BAL536    Belle Air Europe    Prishtina – Dusseldorf    11:35
PGT854    Pegasus Airline        Prishtina – Istanbul S.Gokcen    11:45
AUA778    Austrian Airlines    Prishtina – Vienna    12:45
ADR156    Adria Airways        Prishtina – Munich    12:50
ADR839    Adria Airways        Prishtina – Ljubljana    15:55
BAL917    Belle Air Europe    Prishtina – Basel – Mulhouse    17:00
BAL762    Belle Air Europe    Prishtina – Milano    18:00
BAL915    Belle Air Europe    Prishtina – Basel – Mulhouse    18:10
NAX1909    Norwegian Air        Prishtina – Oslo    18:25
THY1020    Turkish Airlines    Prishtina – Istanbul    20:40
JAF1652    Jetair Fly        Prishtina – Brussels    20:55

Adria Airways Kosove
Tel: +381 38 246 746
Web: www.adria.si

Atlas Jet Kosove
Tel: +381 38 242 526
Web: www.atlasjet.com

Austrian Kosove
Tel: +381 38 594 993
Web: www.austrian.com

Belleair Europe Kosove
Adresa: Garibaldi 4/1, Prishtine
Tel: 00381 38 225 570/71
Fax: 00381 38 225 572
Mob: 00381 38 225 570
Email: prishtina.airport@flybelleair.com
Web: www.belleaireurope.eu

Croatia Airlines
Tel: +381 38 233 833
Web: www.croatiaairlines.com

Easy Jet Kosove
Tel: +381 38 5958 566
Web: www.easyjet.com

Edelweiss Kosove
Tel: +381 38 54 84 33
Web: www.edelweissair.ch

Niki Kosove
Tel: +381 38 502 062
Web: www.flyniki.com

Germanwings Kosove
Tel: +381 38 24 91 84/85
Web: www.kosovaairlines.com

Pegasus Kosove
Tel: +381 38 225 810
Email:  pegasusamk@gmail.com

Sas Kosove
Tel: +381 38 548 435
Web: www.sas.se

SunExpress Kosove
Tel: +381 38 502 062
Web: www.sunexpress.com.tr

Turkish Airlines Kosove
Tel: +381 38 247 711
Web: www.turkishairlines.com

Aeroporti i Prishtines me rekord te ri

flying

2013 Q1 krahasuar me  2012 Q1  ka ngritje prej 19% ne numer te udhetareve apo ne total 348,000 udhetare per tre muajte e pare te vitit 2013

 • Janar 2013 krahasuar me  Janar 2012 ka ngritje prej 6% ne numer te udhetareve
 • Shkurt 2013 krahasuar me Shkurt 2012 ka ngritje prej 27% ne numer te udhetareve
 • Mars 2013 krahasuar me Mars 2012 ka ngritje prej 27% ne numer te udhetareve

Për herë të parë në histori te aeroporit te Prishtines ne muajin Shkurt te vitit 2013 arriti ti sherbej mbi 100,000 udhëtarë (102,217).

2013 Q1 krahasuar me 2012 Q1:  ka ngritje prej 17% ne fluturime ku ne total ishin 1665 fluturime

 • Janar 2013 krahasuar me  Janar 2012 ka ngritje prej 7% ne numer te fluturimeve
 • Shkurt 2013 krahasuar me Shkurt 2012 ka ngritje prej 19% ne numer te fluturimeve
 • Mars 2013 krahasuar me Mars 2012 ka ngritje prej 27% ne numer te fluturimeve

 

Aeroporti i Prishtines Statisitkat per 2012

_1_bTe dhenat e vitit 2012 per aeroportin e Prishtines:
– Numri i udhetareve per vitin 2012: 1,527,134
– Numri i fluturimeve per vitin 2012: 9,647
– Ndryshimi krahasuar me vitin 2011:
— udhetare: +7%
— numri i fluturimeve: +3%

Per nentor 2012 ndryshimi ishte:
(a) udhetare: +2% apo 97,925;
(b) numri i fluturimeve: +6% apo 511

Per dhjetor 2012 ndryshimi ishte:
(a) udhetare: +9% apo 123,004;
(b) numri i fluturimeve: +12% apo 611

Aviokompanite me te medha per vitin 2012:
– Belle Air (13.80%), pa perfshire Darwin Airline
– Germanwings (13.21%)
– Edelweiss (10.93%)
– Adria Airways (10.13%)
– Belair (8.36%)

Destinacionet me te medha per vitin 2012:
– Zurich (21.93%)
– Vjena (8.68%)
– Bazeli/Mulhouse (4.95%/3.42%) (8.37%) Bazeli del mbi Stambollin kur te perfshihet numeri i udhetareve drejt MHL-se
– Stambolli (8.36%)
– Mynihu (7.74%)
– Dyzeldorfi (7.07%

 

8 fluturimet e para te Air Arabia kishin me pak se 500 udhetare, apo mesatarish 30 udhetar per fluturim (nje drejtim). Aeroplanet qe i kane ata i kane se paku 162 ulese, as 20% PLF.

Belair per tere vitin 2012 kishte mesatarisht 158 udhetare per fluturim.
easyJet per vitin 2012 kishte mesatarisht 149 udhetare per fluturim.
Pegasus Airlines per vitin 2012 kishte mesatarisht 129 udhetare per fluturim.
Germanwings per vitin 2012 kishte mesatarish 127 udhetare per fluturim.
Belle Air Europe per vitin 2012 kishte mesatarisht 105 udhetare per fluturim.
Turkish Airlines per vitin 2012 kishte mesatarisht 100 udhetare per fluturim.
Adria Airways per vitin 2012 kishte mesatarisht 70 udhetare per fluturim

Statistikat për tremujorin (çerekun) e tretë të vitit 2012

statistikat për tremujorin (çerekun) e tretë të vitit. Numrat janë shumë të mirë.

Numri i udhëtarëve për këtë tremujor krahasuar me të njejtin tremujor të vitit të kaluar u rrit për 10%.

 • Në korrik rritja ishte 6% (197k),
 • Në gusht ishte 13% (196k) dhe
 • Në shtator ishte 11% (136k).

Për tre tremujorët e parë të vitit rritja është 8% year-on-year.

ACM-i (Aircraft Movement) shënoi rritje, por më të vogël në këtë tremujor. Rritja ishte 4% (4% në korrik, 6% në gusht dhe 2% në shtator).

Udhëtari i njëmiliontë kaloi në PRN javën e parë të shtatorit. Numri i përgjithshëm për tremujorët e parë: 1,188,272.

Lajmi i vetëm i keq është rënia e vazhdueshme e kargos: 9% rënie në tremujorin e tretë dhe 4% rënie për tre tremujorët e parë të vitit.

Analiza më të thella të këtyre numrave do të pasojnë por më duhet t’ju informoj që Belle Air Europe ka arritë të bëhet air carrier numër një në PRN me 13.46% të udhëtarëve, i pasuar shumë afër nga Germanwings me 13.23% dhe Adria Airways me 10.49%.

Kosova Resien fluturimet ofertat per 28 dhe 29 shtator 2012

Kosova Resien fluturimet ofertat per 28 dhe 29 shtator 2012

kosova-reisen

 •   Prishtinë – Zurich Pr, 28 Shtator 2012, 09:30 179 Sfr *
 •   Prishtinë – Zurich Sht, 29 Shtator 2012, 09:30 279 Sfr *
 •   Zurich – Prishtinë Pr, 28 Shtator 2012, 06:30 279 Sfr *
 •   Zurich – Prishtinë Sht, 29 Shtator 2012, 06:30 299 Sfr *

ZÜRICH Tel: +41 44 215 20 20 / E-Mail: info@kosovareisen.com / KOSOVË Gjakovë +381 390 321 091
Pejë +381 39 432 471 / Prizren +381 29 242 110 / Prishtinë +381 38 241 111

Prishtinë – Zurich

Udhetimi per Kosove

Në Kosovë

Amerikanëve dhe shtetasve të UE nuk iu nevojitet viza, dhe mund të qëndrojnë në Kosovë për periudhë të pacaktuar kohore. Shtetasit e vendeve tjera që kontribuan ne rindërtimin e Kosovës po ashtu nuk iu nevojitet viza, megjithëse Kosova po fillon me implementim e regjimit strikt të vizave. Ju mund të hyni në Kosovë nga kufiri verior me Serbinë nga Mitrovica veriore. Nga Mali i Zi mund të hyni duke kaluar nga Rozhaja në Pejë. Nga Maqedonia mund të kaloni me autobus në Prishtinë. Ka kufi edhe nga Presheva e Serbisë. Nga Shqipëria mund te hyni nga Prizreni. Continue reading Udhetimi per Kosove

Travel to Kosovo

Get in

Americans and EU Citizens do not need a visa and can stay in Kosovo for an indefinite period of time. Citizens of other countries that have significantly contributed the rebuilding of the Kosovo probably also do not need visas either, although Kosovo is starting to implement a stricter visa regime.

You can enter Kosovo through the northern border with Serbia through North Mitrovica. From Montenegro you can enter by going through Rozhaje to Peja. From Macedonia you can take a bus to Pristina. There is a border entry in the Presheva Valley in Serbia. From Albania you can enter through Prizren.

Continue reading Travel to Kosovo

Pristina International Airport reached 1 million passangers in September

This statistic represents an increase of over 85 thousand passengers, or in percentage nearly 10 percent more to this nine-month period.
By the end of September of 2009, around 923 thousand passengers passed ANP while the entire year ended with about 1.2 million passengers.
During this year provided that the number of passengers to exceed the figure of 1.3 million passengers, which represents a great achievement considering that only two years in this company, precisely in November 2008 to celebrate for the first time in the company histrorine passing traveler the 1 millionth, having rewarded him with a free ticket and being treated as very special eviniment. Continue reading Pristina International Airport reached 1 million passangers in September