Anarki në Aeroport Prishtine

Anarki në Aeroport Prishtine

Nëse një aviokompani vendos që të operojë në njërin nga vendet e Evropës, ajo kompani duhet të japë fillimisht garanci bankare, më pas kontrollohet mirë historiku i saj, qarkullimi dhe shërbimet, vendimi për ta pranuar merret kur kompania plotëson standardet e larta.

Por nuk mjafton me kaq, ajo mbikëqyret dhe një “kiks” i vogël mjafton për t’iu marrë licenca. E nëse ndodh të mos i përmbahet marrëveshjes të ikë me borxhe apo të lërë udhëtarë në aeroport, jo vetëm që i merret licenca, por nuk mund të operojë më në asnjë vend.

Në Kosovë aviokompanitë gjejnë një situatë ndryshe, të leverdishme, sidomos për ato aviokompani që vijnë me një qëllim të caktuar të operojnë një sezon dhe të ikin më pas pa i dhënë llogari askujt. Aviokompanitë që vijnë në Kosovë gjejnë Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës (ANP) në anarki, që nuk kontrollohet nga askush, nuk mban përgjegjësi askush për skandalet që nuk janë të pakta.

Tash dhjetë vjet aviokompani të ndryshme operojnë në Kosovë dhe askush nga qeveria as Ministria e Financave apo edhe Administrata Tatimore e Kosovës nuk kanë kërkuar llogari për biletat që shiten në Kosovë. Bile politikanë nga niveli qendror dyshohet se kanë intervenuar disa herë që t’u jepen licenca aviokompanive të caktuara për të operuar në Kosovë.

Menaxhmenti i kaluar u ndëshkua duke u larguar nga kjo ndërmarrje për t’ua lëshuar radhën të tjerëve, të cilët nuk bënë asgjë tjetër pos që vazhduan edhe më haptazi të keqpërdorin në secilin sektor të kësaj ndërmarrjeje.

Në Aeroportin e Prishtinës mjafton të gjesh dikë të njohur dhe të caktohen slotet (oraret e fluturimit) më të mira, nuk kërkohet asnjë depozitë për të operuara. Ish-ministri të Transportit dhe Post Telekomunikacionit të Kosovës, Fatmir Limaj, pat kërkuar që secila aviokompani që vjen në Kosovë të depozitojë 500 mijë euro në rast se ajo nuk i lan borxhet ndaj ANP-së, mirëpo ky vendim u anulua, duke bërë që menjëherë të vërshojnë aviokompanitë fantazmë për të operuar në Kosovë.

Promovimet joshëse gjithmonë kanë pasur cak diasporën, e cila jo rrallë herë është mashtruar dhe ka mbetur duke u sjellë me gishta në gojë nëpër Aeroportin e Prishtinës pa u marrë askush me ta – as kompanitë e as aeroporti. Udhëtarë të shumtë mbetnin në mëshirë të zotit. Kompanitë të cilat kanë mashtruar udhëtarët, sidomos gjatë festave të fundvitit dhe në sezonin veror kur diaspora vërshon Kosovën, janë “Aurora”, “Airkosova”, “Tafa air”, “Proner”, “Skënderbeu”.

Ditë më parë “Montenegro Airlines” dhe “Bell Air” ikën duke lënë të dyja bashkë rreth 1 milion euro borxhe, ndërkohë mësohet se vetëm aviokompania sllovene “Adria” i ka borxh Aeroportit më shumë së 800 mijë euro. Askush nuk merr përgjegjësi për këtë borxh, ndërkohë që udhëtarët detyrohen shpesh të paguajnë edhe nga dy herë bileta.

Derisa Aeroportin e Kosovës e përcjellin skandalet e njëpasnjëshme, aeroportet e vendeve fqinje janë duke bërë përgatitje me oferta tërheqëse për aviokompani serioze, duke e rrezikuar kështu që ANP-ja të humbë edhe këta udhëtarë që ka. Sepse pasagjerët një ditë lodhen dhe keqtrajtimet që ata hasin jo rrallë herë mund të bëjnë që ata të vendosin të aterrojnë pak kilometra larg Prishtinës kur vendosin për të ardhur në Kosovë.

Airprishtina Oferta Speciale Gusht

Airprishtina Oferta Speciale Gusht

Si cdo here tjeter edhe tash Airprishtina ka oferta speciale per fluturimet per ne Prishtine, Kosove, Airprishtina tash ka cmimin shume special per udhtim nga Shtutgardi dhe Mynheni per ne Prishtine per vetem 49 Euro perfshire te gjitha taksat dhe pereseri shpejtoni dhe rezervoni biletat e juaja me Airprishtina sepse keto jane cmime shume speciale ne fund ju do ta paguani ata bilete me lire apo me shtrenjte.

Me Air Prishtina ju fluturoni në Kosovë dhe Maqedoni.

Air Prishtina, ofruesi kryesor për udhëtime të lira dhe kualitative për në Kosovë dhe Maqedoni tash e 30 vjet, shërben si urë lidhëse mes familjes dhe vendlindjes.

Veronë – Prishtinë             nga EUR 89,00 (airprishtina)
Venezia – Prishtinë         nga EUR 99,00 (airprishtina)
Milano/Bergamo – Prishtinë         nga EUR 89,00 (airprishtina)
London/Stansted – Prishtinë     nga EUR 79,00 (airprishtina)
Liege – Prishtinë             nga EUR 79,00 (airprishtina)
Shtutgart – Prishtinë         nga EUR 49,00 (airprishtina)
Mynhen – Prishtinë             nga EUR 49,00 (airprishtina)
Friedrichshafen – Prishtinë     nga CHF 100,00 (airprishtina)

një drejtimshe inkl. Taxat

airprishtina Continue reading Airprishtina Oferta Speciale Gusht

Airprishtina me fluturime te reja nga Friedrichshafen

Me operatorin e fluturimeve kualitative dhe me çmime të ulëta, Air Prishtina, aeroporti Friedrichshafen në Bodensee fitoi një specialist kosovar me përvojë në tregun e Prishtinës.

Në fundjavën e kaluar për herë të parë startoi oferta e re e fluturimeve e operatorit Air Prishtina në bashkëpunim me aviokompaninë XL Airways Germany. Në kuadër të fluturimit të parë, të shtunën pasdite, u mirëpriten gjithsej 210 udhëtarë nga Kosova për në Bodensee dhe anasjelltas.

Me këtë linje të re, aeroporti Friedrichshafen i përgjigjet edhe kërkesës së madhe të diasporës kosovare. Ky destinacion frekuentohet posaçërisht mirë gjatë muajve të verës dhe pushimeve nga mërgata Kosovare në Gjermaninë jugore, Voralrberg dhe Zvicrën veri-lindore. Pas një starti të suksesshëm në sezonin e verës, Air Prishtina do ta ofrojë këtë linje gjatë tërë vitit.

Operatori i fluturimeve Air Prishtina, me seli kryesore në Zvicër dhe zyra nëpër tërë Evropën, njihet si ofrues kryesor i fluturimeve cilësore me çmime të volitshme në Kosovë dhe Maqedoni dhe është për më shumë se 30 vjet i suksesshëm në treg. XL Airways Germany, me seli në Frankfurt/Main, me avionët Boeing dhe Airbus fluturon në emër të operatorëve dhe aviokompanive të njohura anembanë botës dhe ofron sherbim në shumë aeroporte të mëdha në Gjermani.

Fluturime (29 korrik- 29 tetor 2011), çdo të shtune
Prishtinë-Friedrichshafen: nisja 13:05- arritja 15:35 Airpirshtina
Friedrichshafen-Prishtinë: nisja 16:20- arritja 18:40 Airprishtina

air prishtina
air prishtina

Airprishtina oferta per MAJ

Edhe kete muaj kompania Airprishtina ke pregaditur oferte te kendhsme speciale per te gjitha fluturimet ne drejtim te Prishtines, ajo cka mbetet engime eshte se cmimiet mund te ulen edhe me shume per kete arsye kontrolloni dhe mundohuni ti beni rezervimet online duke perfituat nga cmimet me te mira ne treeg.

Oferta e Airprishtina

 

MAJ/2011 Verona – Prishtina 69.–EUR Air Prishtina
MAJ/2011 Venezia – Prishtina 79.–EUR Air Pristina
MAJ/2011 Bergamo – Prishtina 89.–EUR

Airprishtina

MAJ/2011 London/Stansted – Prishtina 99.–EUR Airprstina
MAJ/2011 Liege – Prishtina 79.–EUR Air Prishtina
MAJ/2011 Stuttgart – Prishtina 69.–EUR Air Pristina
MAJ/2011 München – Prishtina 69.–EUR Airprishtina
MAJ/2011 Friedrichshafen -prishtina 100.–CHF Airprstina

airprishtina Continue reading Airprishtina oferta per MAJ

Airprishtina Oferta Aktuale

Air Prishtina çmimet aktuale


Prishtina – Venezia nga EUR 49,00 airprishtina
Prishtina – Bergamo nga EUR 59,00 airprishtina
Prishtina – Dyseldorf nga EUR 59,00 airprishtina
Prishtina – Mynhen nga EUR 59,00 airprishtina
Prishtina – Veronë nga EUR 59,00 airprishtina
Prishtina – Shtutgart nga EUR 79,00 airprishtina
Prishtina – Gjenevë nga CHF 99,00 airprishtina
Prishtina – Basel/Mulhouse nga CHF 100,00 airprishtina

një drejtimshe inkl. Taxat

Air Prishtina: Call Center 24h

Mund të bëhen rezervimet shpejt dhe thjesht përmes telefonit. Qendra jonë e thirrjeve (Call Center) është 24 orë në dispozicion për ju me tarifa lokale.

Zürich +41 44 221 19 17

Kosova Airlines, Airprishtina oferta per MARS

Oferta nga Kosova Airlines

1.03.2011 München – Prishtina     80.–EUR
2.03.2011 München – Prishtina     80.–EUR
2.03.2011 Stuttgart – Prishtina 80.–EUR
3.03.2011 München – Prishtina     80.–EUR
4.03.2011 München – Prishtina     80.–EUR
5.03.2011 München – Prishtina     80.–EUR
5.03.2011 Stuttgart – Prishtina 100.–EUR

Call Center 24-orë
Gjermani: 0 180 30 30 30 6
Kosovë: 038 220 220
Zvicër: 044 315 59 59
Düsseldorf +49 (0) 211 17 39 930
Stuttgart +49 (0) 711 87 03 06 90
München +49 (0) 89 97 30 66 42
Frankfurt +49 (0) 69 25 66 760
Zürich +41 (0) 44 315 59 59
Prishtinë +381 (0) 38 220 220

apo edhe rezervimet online ne Kosova Airlines

Oferta nga Airprishtina

Air Prishtina: çmimet aktuale

Për Prishtinë nga

Venezia – Prishtinë      nga EUR 49,00
Dyseldorf – Prishtinë     nga EUR 59,00
Mynhen – Prishtinë        nga EUR 59,00
Veronë – Prishtinë        nga EUR 59,00
Shtutgart – Prishtinë     nga EUR 69,00
Gjenevë – Prishtinë       nga CHF 99,00
Cyrih – Prishtinë        nga CHF 100,00
Bergamo – Prishtinë       nga EUR 79,00

Me Air Prishtina ju fluturoni në Kosovë dhe Maqedoni.

Air Prishtina, ofruesi kryesor për udhëtime të lira dhe kualitative për në Kosovë dhe Maqedoni tash e 30 vjet, shërben si urë lidhëse mes familjes dhe vendlindjes.

Airprishtina Mund të bëhen rezervimet shpejt dhe thjesht përmes telefonit. Qendra jonë e thirrjeve (Call Center) është 24 orë në dispozicion për ju me tarifa lokale. Zürich +41 44 221 19 17

Limak merr kredi per Aeroportin e Prishtines – Kosova Airlines

Konsorciumi Limak-Lion ploteson edhe nje kusht dhe Kosova Airlines tash me  edhe më afër marrjes së kompetencave të plota të menaxhimit në aeroportin ndërkombëtar “Adem Jashari” Airport Pristina.  Dje ky konsorcium, ka kompletuar edhe një kriter shumë me rëndësi,  e që është sigurimi i të hollave për investim në infrastrukturën e këtij aseti shumë me rëndësi për Kosovën.

Kosova Airlines

VAKIF BANK është një ndër bankat më konservative sa u përket kredive në Republikën e Turqisë. Megjithatë, dje ia ka nënshkruar konsorciumit “Limak Lyon” një kredi prej 85 milionë euro për investim në aeroportin Airport Pristina ”Adem Jashari”.

Nihat Ozdemir, kryetar i Bordit menaxhues –“Limak Group” ka deklaruar se “do të tentojmë që të ndërtojmë një aeroport modern, i  cili i ka hije Kosovës. Aeroportin ndërkombëtar Airport Pristina “Adem Jashari” mendojmë  ta shndërrojmë në një qendër të rëndësishme të trafikut ajror. Në tre vjetët e ardhshëm vetëm për punët e ndërtimit do të punësojmë rreth 1000 veta. Ndërsa në vazhdimësi për punët operacionale do t’i kemi të punësuar 550 persona.”

Kosova Airlines

Investimi i përgjithshëm që “LIMAK-LYON” planifikon në aeroportin ndërkombëtar “Adem Jashari” është 140 milionë euro, ndërsa numrin e udhëtarëve që aktualisht është një milion e gjysmë në vit, planifikojnë që ta rrisin në 4 milionë.

Lorik Fejzullahu, udhëheqës i njësisë PPP në MEF, thotë se “ky është aeroporti ynë i vetëm. Dhe është një aset shumë i rëndësishëm për Republikën dhe popullin e Kosovës. Deri tashti konsorciumi “Limak-Lyon” ka kryer një punë të shkëlqyeshme në fazën e transaksionit fizik. “Ne jemi në pritje të një menaxhimi të shkëlqyeshëm në operacionalizimin e aeroportit ‘Adem Jashari’ dhe siç pohoi zotëria Ozdemir në jemi duke pritur që ky aeroport të shndërrohet në qendër të transportit ajror në rajon”

Kosova Airlines

Gjysma tjetër e investimit në aeroport do të sigurohet nga vetë konsorciumi ,derisa këstet e kredisë, e cila  u nënshkrua dje do të nisin të paguhen pas tre vjetësh gjatë 13 vjetëve.

Ne Pristina International Airport tash me fluturojne kompanite e njohura si Kosova Airlines, Air Kosova, Airkosova, Air Prishtina, Airprishtina, EasyJet, British Airways, Kosova Resien si dhe shume te tjera

Kosova Airlines
Kosova Airlines

Nga Airport Prishtina , Kosova Airlines dhe Airprishtina kan fluturime cdo dite per ne

Prishtina – Zurich – Prishtina (Kosova Airlines dhe Airprishtina)
Prishtina – Franfurt- Prishtina (Kosova Airlines)
Prishtina – Stuttgart – Prishtina (Kosova Airlines)

Air Prishtina feston 30 vjetorin

30 vite Air Prishtina – 30 vite sigurt dhe besueshëm në vendlindje!

30 vite: Festoni me ne!

Në vitin 1981, themeluesi i kompanise sonë Bexhet Sallahu mundesoi fluturimin e parë ndërkombëtar civil për në Prishtinë. Që atëherë ne ju dërgojmë besueshëm dhe sigurt në atëdhe. Më rast te shënimit të këtij përvjetori, ne dëshirojmë t’ju falemnderojmë juve, klientëve tanë, si dhe të festojmë me ju. Me një performancë edhe më të mirë, me më shumë destinacione si dhe me dhuratën tonë jubilare.

Zvicra feston me ne!

Ju dhurojmë 30 CHF! Për çdo fluturim të kompanisë sonë për në Prishtinë apo Shkup.*

Ne fluturojmë rregullisht nga Cyrihu dhe Gjeneva për në Kosovë dhe Maqedoni. Ne ju dhurojmë juve 30 CHF në cdo fluturim deri me datën 31.03.2011*.

Pra, rezervoni që tani.Vetëm vendosni Kodin Jubilar gjatë rezervimit tuaj.

Kodi: 30VjetCHF

*Vlen vetëm një herë në cdo rezervim për të gjitha destinacionet e Air Prishtina nga data 01.01. deri me 31.03.2011

Rezervoni që tani: Cyrih +41 44 221 19 17

Dyzeldorfi feston me ne!

Që tani: Rregullisht Dyzeldorf – Shkup direkt. Dhe 30 EUR të dhuruara!

Ne ju dergojmë direkt nga Dyzeldorfi në Shkup cdo javë. Shpejt, rehatshëm dhe besueshëm. Dhe në çdo fluturim deri me datën 31.03.2011 ju dhurojmë 30 EUR*.

Pra, rezervoni që tani.Vetëm vendosni Kodin Jubilar gjatë rezervimit tuaj.

Kodi: 30VjetEURO

*Vlen vetëm një herë në çdo rezervim për të gjitha destinacionet e Air Prishtina nga data 01.01. deri me 31.03.2011

Rezervoni që tani: Dyzeldorf +49 211 162503

Germania dhe Italia feston me ne!
Ju dhurojmë 30 EUR! Për çdo fluturim të kompanisë sonë për ne Prishtinë apo Shkup.*

Ne fluturojmë rregullisht nga Gjermania dhe Italia për në Kosovë dhe Maqedoni. Ne ju dhurojmë juve 30 EUR në çdo fluturim deri me datën 31.03.2011.

Pra, rezervoni që tani.Vetëm vendosni Kodin Jubilar gjatë rezervimit tuaj.

Kodi: 30VjetEURO

*Vlen vetëm një herë në çdo rezervim për të gjitha destinacionet e Air Prishtina nga data 01.01. deri me 31.03.2011