Fly Albania prezantoi destinacionet e reja të fluturimeve.

Kompania Fly Albania prezantoi mbrëmë destinacionet e reja të fluturimeve.

Kompania ajrore deklaroi se që nga tetori, destinacioni Tiranë-Bolonjë do të jetë katër herë në javë, Tirana-Malpensa tre herë në javë, ndërsa Tiranë-Pisa dhe Tiranë-Cuneo do të jenë dy herë në javë.

 

Të gjitha këto destinacione, përveç shërbimit cilësor do të jenë edhe mjaft ekonomike për shqiptarët.

Destinacionet e kësaj kompanie janë qytetet e njohura evropiane si ato italiane: Milano dhe Verona; ato gjermane: Mynih dhe Frankfurt, por edhe në Zyrih të Zvicrës.

Ndërkohë kompania ka theksuar se do të rritet ende më tej si frekuenca e fluturimeve, por edhe destinacionet e tyre.

Kompania ka bërë edhe një surprizë për klientët e saj, ku përfaqësuesit e saj deklaruan se 37.000 personat që kanë fluturuar deri tani me Fly Albania, do të kenë mundësinë të fluturojnë duke paguar bileta avioni per vetëm 10 euro.

Kompania Fly Albania është themeluar së fundmi në Tiranë si pjesë e grupeve besueshme të fushës së transportit ajror; Eurokoha Reisen me partnerët e saj në Shqipëri.

Rrugëtimin e saj FlyAlbania e nis me kompaninë e mirënjohur italiane Livingstone Air.

Kompania ajrore italiane, operon me fluturime brenda dhe jashtë Italisë, kryesisht nga baza e saj në Aeroportin e Milanos, si dhe nga Verona, Roma dhe Alghero. Ofron një shërbim të klasit të lartë, besueshmëri dhe mirësjellje. Ka një flotë mjaft të re dhe partneritet të fuqishëm me operatorët turistikë dhe agjencive të udhëtimit.

Misioni i Fly Albania është zhvillimi i turizmit në Shqipëri, organizimi dhe akomodimi i pushuesve nga Evropa për në bregdetin shqiptar, si edhe fluturimi me kohë, sigurt dhe komod nga Evropa për në vendlindje.

Kompanitë e tjera bashkëpunëtore të Fly Albania

Germanwings

Germanwings GmbH, kompani ajrore me bazë në Këln / Bon të Gjermanisë, pronë e Lufthansa. Germanwings fluturon në mbi 75 destinacione të ndryshme nga Këlni / Boni, Shtutgarti, Berlini, Hanoveri dhe Dortmundi.

Air Berlin

Air Berlin Plc (Air Berlin) është kompania e dytë më e madhe ajrore gjermane dhe e gjashta në Evropë për nga numri i pasagjerëve. Air Berlin realizon fluturime në mbi 84 destinacione në Evropë, 11 në Amerikën Veriore dhe 18 destinacione në Afrikë dhe Azi.

Edelweiss Air

Edelweiss Air është kompani që ofron kualitet të lartë dhe dërgon pasagjerët në destinacionet më të njohura rreth e përqark botës.

Pegasus

Pegasus, është një nga kompanitë ajrore më të besueshme dhe të qëndrueshme në Turqi për 20 vjet, si dhe partner i shumë operatorëve të mëdhenj turistik.

Germania

Germania E themeluar në vitin 1979, kompania ajrore Germania ka krijuar një emër të shquar në mesin e kompanive gjermane kryesisht falë standardeve të larta të mirëmbajtjes dhe sigurisë, shërbimit në bord, si dhe një shkalle shumë të lartë të përpikmërisë.

Saranda

Historia / Saranda

saranda
saranda

Për herë të parë emri i Sarandës përmendet në vitin (?). Saranda është qytet në jugperëndim të Shqipërisë, e vendosur në bregdetin jonian. Emri Saranda vjen nga një manastir i hershëm kristian që i kushtohet Dyzet Shenjtorëve (“Ágii Saránda” në greqisht, “Santi Quaranta” në italisht). Më parë (në lashtësi) njihet në histori me emërtimin Onhezmi <gr. Ογχησμός dhe shumë më vonë, gjatë pushtimit fashist italian të Shqipërisë, u quajt Porto Edda për nder të vajzës së Benito Mussolinit.

Saranda është një qendër e rëndësishme turistike në Shqipëri. Burim kryesor i të ardhurave është turizmi dhe emigracioni. Pozita e saj gjeografike favorizon shumë bujqesinë dhe blegtorinë. Edhe pse pas komunizmit prodhimi është shumë i pakët. Në zonën përreth Sarandës u ndërtuan me pune vullnetare rinore dhe me te burgosur jo politike tarraca me agrume te cilat ne te shumten e rasteve u shkatërruan pa u ngritur as edhe një padi e vetme nga asnjë instance.

Ne 1990 ne Sarande banonin 15,700 njerez. Ky numer eshte dyfishuar dhe sipas burimeve vendore ne qytet ka rreth 32,000 banore. Saranda eshte nje nga dy qytetet me minoritetin me te madhe grek. Tjetra eshte Gjirokastra Saranda.

saranda
saranda

BUTRINTI
Ndodhet 15 km larg qytetit të Sarandës, arrihet me çdo lloj automjeti privat funksionon dhe një linjë autobuzi e Bashkisë së Sarandës, kalon kanalin e Çukës rruga është shumë e mirë e parametrave bashkëkohore dhe mund të lëvizet lirshëm, kujdes duhet pasur vetëm në periudhën prill-maj-qershor rruga është e mbingarkuar vecanërisht fundjava me makina janë nxënës dhe studentë nga e gjithë Shqipëria që në këtë periudhë e vizitojnë më së shumti qytetin antik të Butrintit. Butrinti është pasuri arkeologjike botërore e UNESKO-s e shpallur pas viteve 90. Objektet më të herëshme janë një çekan guri dhe një bosht i përkasin gjysmës së dytë të mijëvjëcarit të dytë para Krishtit. Eshtë përmendur për herë të parë nga HEKATEU: fundi i shek VI p.Kr. Në fillimet e tij futej në bashkësinë e Kaonëve më vonë në shtetin e Epirit. Në vitet 1926-1936 italiani Luigi Ugolini kryesoi misionin e gërmimeve në jug të shqipërisë, Ugolini u përqëndrua në Finiq dhe në Butrint ku u zbulua: Baptisieri, Teatri, Bazilika, Statuja dhe objekte të ndryshme me vlerë, banjo publike dhe një numër i madh banesash. Ugolini la një informacion të zgjeruar për vendbanimet në jug të vendit, botoi disa vëllime dy prej këtyre botimeve ju kushtuan Finiqit dhe Butrintit të titulluara (Shqipëria Antike). Në vitin 1936 u ndërprenë gërmimet e Ugolinit, në vitet e mëvonshme ishte Domenico Mustili që kreu disa gërmime por nuk rezultoi asgjë me vlerë. Nga të dhënat e pakta që rezultojnë për atë periudhë thuhet se Butrinti në Shek e III-te, p Kr u shtri në zonën përreth në anën jugore të kodrës që ndodhej, u ndërtuan në atë periudhë Teatri, dhe një tempull grek. Zona përreth Butrintit ka pasur bujqësi të zhvilluar. Tokat përreth Butrintit tërhoqën vëmendjen e Romakëvë të cilët në vitet 40 të shek I p, Kr. e kthyen Butrintin në koloni Romake. Legjionet e Jul Qezarit zbarkuan në Butrint dhe një pjesë e madhe e pasurisë dhe e popullsisë u Romanizua. Në shek e II-te dhe të III-te u ndërtuan banja publike u bë rindërtimi i teatrit dhe objekte të tjera. Veprat më me vlerë që u zbulua në Teatrin e Butrintit janë: statuja e Apollonit, Perëndesha e Butrintit, disa koka mermeri si Ajo e Zeusit, Portreti i Agripës, u zbuluan dhe mbishkrime të shumta në gjuhën Latine dhe Greke. Në shek e V-te një pjesë e qytetit rindërtohet. Në shek e IV – XIII-të përmendet si qëndër Episkopale. Në vitet 1080-1085 ishte në duart e Normanëve dhe më pas të Venecianëve. Në vitet 1300 Venecianët bënë fortifikime dhe e mbajtën deri në vitet 1700. Pas viteve 1700 ra në duart e Francezëve të Bonapardit dhe me pas në vitet 1798 u mor në zotërimin e Ali Pashë Tepelenës i cili ndërtoi në vitin 1807 dy kala pe tu mbrojtur nga sulmet e francezeve që vinin nga Korfuzi njrëra ndodhet në derdhjen e Kanalit të Vivarit, kaloi në duart e Osmanëve deri në periudhën e pavarësisë Saranda.

TEATRI I BUTRINTIT
Teatri kishte një kapacitet prej 1500 vendesh, u ndërtua në shek IV- III-të para Krishtit, zbulimi i tij zgjati për rreth 4 vjet nga Ugolini ndodhet në anën jugore të Akropolit të qytetit. Përbëhet nga vendet e ndenjes, skena dhe orkestra. Kishte 19 rreshta me blloqe guri që shërbenin si ndenjëse dhe 3-4 rradhë në krye. Janë ruajtur të plota 13 shkallët e para. Për të kaluar midis rreshtëve shërbenin 6 palë shkallë guri në fillim zbukuroheshin me dy putra Luani. Sfondi para skenës përbëhet nga një mur i lartë me tre harqe me zbukurime mermeri, aty vendoseshin shtatore sipas modeleve të kohës. Sheshi i skenës u shtrua me rrasa guri në periudhën Osmane. Para shkallëve gjendet vendi i orkestrës ka formën e një harku është e shtruar me gurë gëlqeror me forme kuadrati. Skena dhe Orkestra u rindërtuan në shek e II-të para Krishtit. Skena është e ngritur më lartë se sheshi i orkestrës. Skena përbëhet nga dy mjedise: paraskena dhe prapaskena. Në prapaskenë ndodhen korridoret e ngushta që shërbenin për hyrjen dhe lëvizjen e aktorëve këtu gjenden edhe disa mbishkrime për lirimin e skllevërve. Thuhet që janë liruar shumë skllevër një pjesë e të cilëve ishin gra.

BAPTISIERI
Ka formën e rrethit monument me vlera të mëdha i periudhës Paleokristiane, është ndërtuar në shek e IV pas Krishtit. Përbëhet nga dy salla: salla e Pagëzimit dhe një sallë në pjesën veriore. Në qëndër të sallës së pagëzimit ndodhet vaska e Pagëzimit e cila ka fornën e një kryqi, mendohet që kjo sallë ka qënë e mbuluar me qemerë e kupolë që ngriheshin mbi rreshta kollonash me përbërje graniti. Nga qëndra dalin disa rreze që ndërpriten me tri unaza. Në pikën ku bëhet bashkimi i rrezeve me unazat ngrihen dhe kollonat prej graniti që përmendëm më sipër. Në dyshemenë e Babtisierit gjënden shumë zbukurime dhe varietete mozaikësh të formve të ndryshme, figurat janë të vendosura në 69 medaljone dhe shtatë rrathë që ndërpriten nga skenat e sipërpërmendura ku do të veçonim medaljonët me figura kafshësh dhe shpendësh. Në rindërtimin që u bë ne shek e IV pas Krishtit u ndryshua dhe mozaiku, u pikturua një pemë Eukariste, një vazo me bisqe rrushi, dy zogj të vegjël dhe dy pallonj. Mozaikët e Baptisierit të Butrintit kanë vlera të mëdha Saranda.

TEMPUJT
Përmenden dy tempuj njëri ndodhet poshtë teatrit dhe tjetri sipër teatrit. Tempulli i sipërm i përket shekulli të III-të para Krishtit është ndërtuar në të njëjtën kohë me Teatrin, brenda ndodhet bazamenti që ngrihet altari këmba e tij mbështetet mbi putra luani. Kjo dysheme u shtrua me mozaikë bardhë e zi. Tempulli i poshtëm mendohet se është më i hershmi. Në shpinën e tij ndodhet një shpellë, nga ku rridhte ujë ky ujë mendohet të ketë pasur vlera shëruese. Në shek e IV-II-te u ndërtua tempulli me formën e drejtëkëndëshit në brendësi të tij janë gjetur disa shtatore.

BAZILIKA E BUTRINTIT
Eshtë ndërtuar në fund të shek të VI para Krishtit. Muret e saj janë të ndërtuar me gurë ndërsa mbulesa me formë harkore të dritareve me tulla, e mbuluar me cati druri, ruhen sot muret rrethuese dhe dyshemeja e shtruar me pllaka guri. Ky monument i përket periudhës Bizantine ndodhet ne VL të qytetit. Pjesa qëndrore është rindërtuar në shek e IX. Mendodhet që kjo pjesë ka qene e shtruar me mozaikë

PUSI I NIMFAVE Saranda
Eshtë ndërtuar në shekullin e VI deri në shekullin e I para Krishtit, gjëndet pranë portës së Luanëve dhe ka një thellësi prej 5 m. Në buzët e tij gjenden disa mbishkrime. Në Butrint gjenden edhe dy puse të Saranda tjera.

KËSHTJELA E ALI PASHE TEPELENES
U ndërtua në vitet 1807-1808, qëllimi i ndërtimit të saj ishte parandalimi i ushtrive Franceze që vinin nga Korfuzi dhe kërkoni të merrnin Butrintin. Kjo kështjellë ka formën e një katërkëndëshi me katër kulla të vendosura në cepat e saj. Kështjella ka një sistem mbrojtje që të bie në sy, synimi ishte mbrojtja nga deti që realozohej nga dy kulla me trashësi 2.80 m dhe me një lartësi 5m të pajisura me frëngji topash. Kështjella ka dy porta njëra prej tyre komunikon me kanalin e Vivarit.

ISHUJT E KSAMILIT
Pranë qytezës së Ksamilit gjënden katër ishuj me një sipërfaqe rreth 9 ha. Ishujt janë të veshur me bimë e shkurre me gjelbërim të përhershëm. Në ishujt shkëmborë të Ksamilit gjënden dhe plazhet më të bukura në gjithë Rivierën. Dallohen për natyrën e tyre ekzotike me ujra të pastër kristal dhe gurë të vegjël. Ishujt e Ksamilit janë shumë të frekuentuar për sezonin e verës nga pushues të shumtë venda dhe të huaj. Kohët e fundit janë ngritur edhe lokale një mundësi më shumë për të kaluar puashimet në Sarandë. Për të mbërritur është shumë e thjeshtë funksionojnë shumë agjeci më anije dhë skafe private të cilët kryejnë sistematikisht lëvizjen e turistëve në vajtje dhe ardhje me çmime shumë të arsyshme.

KALAJA E LEKURESIT
Kalaja e Lekurësit është ndërtim i shekullit të XVI. Saranda Mendohet nga historianët të jetë ndërtuar rreth viteve 1537, në kohën kur Sulltan Sulejmani sulmoi Korfuzin dhe i lindi si domosdoshmëri kontrolli i Skelës së Sarandës dhe rrugës që kalon Sarandë-Butrint. Kalaja ndodhet midis rrënojave të fshatit Lëkurës mbi majën e një kodre të lartë që ngrihet sipër qytetit të Sarandës. Ka një pozicion të vecantë strategjik nga ku mund të shikoni gjithë qytetin e Sarandës dhe rrugën që shkon në Butrint, gjithashtu mund të shijoni dhe një panoramë të ishujve të Ksamilit. Ka formë katrore me dy kulla të Saranda rrumbullakëta të vendosura në VP dhe JL. Kati i parë ka shërbyer si depo. Kuptohet nga pozicioni i vendosjes që qëllimi kryesor i ndërtimit të kalasë ishte vrojtimi i detit. Lartësia e mureve arrin 6.70-7m trashësia e tyre deri në 2 m. Sot në lëkurës funksionon një bar-restorant me arkitekturë të hershme dhe tepër bashkëkohore, ofron një shërbim ideal. Eshtë kthyer në një nga pikat më të bukura turistike dhe nga më të frekuentuarat për cdo turist që viziton Sarandën.

Saranda
Saranda

MANASTIRI I MESOPOTAMIT
Ndodhet në pjësën jugore të fshatit Mespotam, fare pranë Finiqit. Ne fillim ka egzistuar një tempull pagan dhe mbi rrënojat e tij është ndërtuar Kisha e Shën Kollit, mendohet të jetë ndërtuar në kohën e perandorit bizantin Kostandin i IX Monomaku. Kisha e Shën Nikollit ka një arkitekurë tepër të vecantë të stilit bizantin. Nga manastiri ruhen rrënojat e mureve rrethues që kapin një sipërfaqe rreth 100 m dhe kontrollohen nga 7 kulla drejtëkëndëshe. Muret rrethues janë më të hershëm sesa kisha që ekziston akoma. Dhomat e manastirit janë të ndërtuara më vonë. Kjo është një ndër kishat më të mëdha dhe më të vjetra të periudhës bizantine që ruan vlera të mëdha. Mure e jashtme janë të ndërtuar nga gurë gëlqerorë të mëdhenj. Dallohet për zbukurimet dhe mozaikët me motive shtazore gjithashtu dhe për zbukurimet me tulla të mureve të jashtëm. Zbukurimet murale janë në forma të ndryshme përmendim: një shqiponjë dy dragoj dhe një luan në njërën anë ndërsa në anën tjetër ndodhet një kafshë mitologjike. Kisha ka një sallë të madhe brenda dhe dy të vogla. Mozaiku i sallës i ruajtur akoma paraqet një dragua me krahë hapur. Kisha ka pasur dy rindërtime në vitet 1793 dhe 1845 këto rindërtime e kanë ndryshuar shumë pamjen e kishës dhe mendohet që të ketë humbur shumë vlera.

FINIQI
Eshtë vendbanim i lashtë i njohur me emrin FOINIKE. është kryeqyteti i Kaonisë. Mendohet të jetë formuar si qytet në shekullin e V-të. Para Krishtit

saranda
saranda

SYRI I KALTER
Eshtë burimi më i madh dhe më interesant ndër 18 burimet që shpërthejnë rrëzë malit të gjerë. Eshtë shpallur monument natyre. Forma e tij është ovale e ngjashme me formën e një syri, shpërthen nga toka i errët në mes dhe i kaltër anash. Thellësia e tij është tepër e madhe arrin drei në 45 m thellësi. Ndodhet përballë fshatit Krongj, 45 m nën nivelin e luginës së Drinos dhe është shkarkim kryesor i malit të gjerë, është një rezervuar dhumë i gjerë i ujrave karstike. Eshtë burim me ujëra të freskëta dhe të ëmbla i rrethuar me bimësi të dendur dhe me gjelbërim të përhershëm. Ujërat e të gjithë burimeve mblidhen në liqenin artificial ku eshte formuar edhe diga e Bistricës. Liqeni ka një sipërfaqe rreth 9 ha, rritet dhe një numër i madh me peshq. Pranë syrit të Kaltër ndodhet një Bar-Restorant dhe disa shtëpiza për pushuesit. Syri i kaltër vizitohet shumë nga turistët ditorë dhe është pjesë e itinerarit që ndjek çdo turist që viziton sarandën. Butrint-Lëkurës-Syri i Kaltër.

DISKO ECUADOR
Ndodhet në një nga pikat më të bukura dhe më të frekuentuara për sezonin e verës në Sarandë në grykëderdhjen e Syrit të Kaltër pranë Kanalit të Çukës. Funksionon non stop. Saranda Netët e pushimeve kalojnë këndshëm në disko Ecuador. Ofron muzikë të përzgjedhur me DJ profesionst, është në gjendje të plotësojë të gjitha kërkesat dhe dëshirat tuaja muzikore. Organizon party me të ftuar special
Grykëderdhja e Syrit të Kaltër
Mob: 0692905872 00306979836241

DISKO TROPIKAL
Një ndër diskot më të frekuentuara në Sarandë. Me ambjente të këndshme të ndërthurura bukur me natyrën dhe detin që ndodhet 5 m larg. Disko TROPIKAL gjithmonë me një imazh të ri. Muzikë e zgjedhur, prenotime, party.
Rr Turizëm – Kanali i Çukës
Mob: 0692081211 0692062033

Embark to Saranda port. After border procedures, sightseeing tour to Saranda city.

Saranda
Saranda

SARANDA Information

Saranda, the gateway to the southern Albania, is a small town located between high mountain and the Ionian Sea. The name Saranda derives from an early Christian monastery dedicated to Santi Quaranta (Forty Saints). Located on the shores of Ionian sea, in front of Greek island of Corfu, Saranda is characterized by a Mediterranean climate and warm sea waters. Due to its location and warm weather Saranda is one of the most attractive tourist town in Albanian Riviera, where honeymooners traditionally spend their holidays. Located in front of the sea and along the main promenade there are some hotels and restaurants which offer you catering facilities and accommodation. Daily ferryboat link Saranda with the nearby Greek island of Corfu.

WHAT TO VISIT in Saranda:

* Butrinti

Butrint:
Archaeological Site, perhaps the most romantic archaeological site in Albania. Inhabited since prehistoric times, Butrint has been a Roman city and a bishopric. Following a period of prosperity under Byzantine administration, then a brief occupation by the Venetians, the city was abandoned in the late middle Ages after marshes formed in the area. The present archaeological site is a repository of ruins representing each period in the city’s development.

WHAT TO VISIT:

* THE CASTLE OF LEKURSI.
* PENINSULA OF KSAMIL
* THE ANCIENT CITY OF BUTRINTI
* TEMPLE OF AESCULAPIUS
* THE BAPTISERY
* NYMPHEUM
* GATE WITH TOWERS

The priority for saranda to be visited more then any other place in Albania from the western tourist and why the tourism grows every year more here, among other features is its geographical position.Being only a few miles from corfu(half an hour on a ferry boat) they can use this airport and spend all their holiday in  Saranda.
Saranda has three times lower living standard from corfu, the hotel prices are almost three time lower then the once in corfu,on the other hand most of these hotels(over 100) are new and have more quality and confor.The food in saranda is delicious,here u can find a combination of Italian, Greece and Albanian traditional food which enables the tourists to choose.Saranda has mediterranean clima, the same as corfu, about 300 days sunydays in the year. With all these features Saranda became one of the most favorite tourist destinations for many western tourists.

FOINIKE
Eshtë një ndërtim tipik me gurë dhe dru. Ndodhet në Karahaxh Saranda në mes të rrepeve i rrethuar nga një ambjent tërësisht natyral pranë zonës arkeologjike të Finiqit. Nga para ndodhet liqeni natyral me mjelma që është një vend perfekt dhe e bën më të vecantë drekën apo darkën tuaj. Restoranti ofron ushqim tradicional shqiptar ku mund të shijoni pjatat tipike të zonës (Japrak, Rrolo Patëllxhani, Mish gici i skuqur dhe i shuar me verë, si dhe frutat e detit të freskëta). Shijoni të freskëta specialitetet e mrekullueshme shqiptare dhe ballkanase të mishit dhe produkteve të detit. Kjo bëhet më e këndshme në ambjentet e qeta dhe komode brenda dhe jashtë në natyrë. Organizon koktejle, festa për grupe Saranda.
Rrepet e Karahaxhit
Mob: 0692313477 0692850233 0030697791773

PARADISE (Vaso Gjoni)
Me një ambjent komod dhe tepër shlodhës brenda dhe jashtë restorantit, ndodhet buzë detit gjë që e bën dhe më tërheqës dhe më të frekuentuar nga vendas dhe të huaj. Ju ofron specialitete të kuzhinës tradicionale gërshetuar me cilësinë e produkteve të freskëta të detit të servirura me shumë stil. Disa nga pjatat tipike që mund të shijoni pranë ketij restoranti janë: Antipastë me fruta deti, Midhje të mbushura furre, Karkalec saganaq, fileto ala krem, Eksallop të mbushur, Shnicel.
L. Nr 1, Rruga Sarandë-Ksamil, pranë hotel Butrintit.
Tel: +355 852 3292 Mob: 0692767914

ORESTI
Shije dhe kënaqësi pa fund. Ju ofron specialitetet e mrekullueshme të Saranda kuzhinës mesdhetare gërshetuar me cilësinë e produkteve ballkanase. Çdo fundjavë muzikë live, në ambjentet tepër relaksuese brënda dhe pranë pishinës buzë detit. Të gjitha gatimet kanë përbërës të freskët dhe me cilësi të lartë të servirura nga një personel i përzgjedhur. Buzë Rrugës nacionale Sarandë-Butrint në zonën turistike të Sarandës
Tel: +355 8526189 Mob: 0692879608

NERTILI
Pranë taverna “NERTILI”, e njohur në gjithë Sarandën për gatimet speciale me një personel të përzgjedhur dhe me kuzhinier me eksperiencë të testuar, mund të shijoni prodhimet e mishit dhe prodhimet e fresketa të detit që nuk mungojnë në asnjë çast. Ne rrugën nacionale Sarandë-Butrint në km e I-rë
Tel: +355 852 62 34 Mob: 0692094039

ANDON LAPA I
Me vendodhje në lagjen kodër buzë detit me ambjente tepër të qeta dhe relaksuese. Këtu mund të shijoni specialitetet e mrekullueshme të kuzhinës shqiptare si dhe prodhime deti gjithmonë të freskëta. L. Kodër
Tel: +355 85 23804 Mob: 0692288876 0692249385

MEDITERRANE
Ndodhet në kodër, ofron ambjente të këndshme brënda dhe jashtë Saranda në natyrë buzë detit. Mund të shijoni një larmi gatimesh me bazë prodhimet e mishit dhe të detit. Menu e pasur me verëra të zgjedhura vendi dhe të huaja.
Tel: +355 85 22839 Mob: 0692094045 Sarande

Piceria CIAO
pranë Portit detar

Piceri EVANGJELLOS
Bulevardi kryesor

Saranda
Saranda

Piceri LIMANI
Pranë Limanit të qytetit

Pjata qe mund te shijoni ne restorantet
Antipastë me fruta deti: mund të pregatitet si sallatë e skuqur e skarës, pregatitet me oktapod, kallamar, karkaleca, midhje. Midhje të mbushura në furrë me guaskë: pregatitet e mbushur me hudhra, majdanoz dhe djathë kaçkavall. Karkalec saganaq: pregatitet me hudhra, domate, të grira dhe krem qumështi në këtë mënyrë mund të pregatitet dhe oktapodi, kallamari, ostakoja. Fileto alla krem: kalohet në miell skuqet me gjalp në fund shuhet me verë. Eksallop të mbushur: mbushet me erëza, hudhra, djathë kaçkavall dhe gogozhare të grira, e mbledh role e kalon në miell skuqet me gjalp, shuhet me verë. Shnicel: e kalon në miell, vezë dhe galetë dhe skuqet në furrë me krem qumështi.

Hotelet ne Saranda

BRILANT
Vendodhja: hoteli është me pamje nga deti dhe ofron ambjente tepër komode dhe relaksuese. Ndodhet brenda në qytet, pranë detit. Kapaciteti: 2 suita plus 24 dhoma, nga të cilat 18 janë të orientuara nga deti. 18 dhoma me krevat dopio, 4 dhoma me 2 krevate, 4 dhoma me 3 krevate. Informacion i përgjithshëm Bar, restorant, verandë, parkim, plazh i garantuar me shezlong e çadër. Hoteli ju ofron një axhendë turistike për lëvizjen drejt plazheve ekzotikë jashtë Sarandës, si dhe guidë në Butrintin antik, në Syrin e Kaltër, në kështjellën e Lëkurësit dhe në manastiret paleokristianë si ai i Mesopotamit. Dhomat: hapësira të bollshme, minibar, TV, kondicioner. Restoranti: kuzhinë e pasur me prodhime të freskëta deti.
WWW.brilanthotel.com
Adressa:
Lagja Nr. 1, Rruga për në Butrint Quarter No. 1, Butrint road
Tel: +355 (0) 85 262 62 Mob: +355 (0) 69 20 57 354 +355 (0) 69 20 53 533

GRAND HOTEL
Vendodhja: ndodhet në një nga pikat më të bukura turistike të Sarandës, buzë detit, me një panoramë mahnitëse, 350 m larg portit. Hoteli me tre yje, është një strukturë qe ofron cilësi dhe komoditet. Kapaciteti: 25 dhoma, prej të cilave 7 dhoma dopio, 9 dhoma teke, 5 suita, 4 gjysëm suita. Për grupe kapaciteti 70 persona. Informacion i përgjithshëm Ambjente të bollshme pushimi, veranda çlodhëse, ambjente të gjelbëruara, guida në pikat turistike të qytetit. Pishinë me parametra bashkëkohore për të rritur dhe fëmijë, 2 bare brenda, bar i jashtëm në pishinë buzë detit, plazh i kompletuar me shezlone, parkim i bollshëm, lavanteri, kënd lojërash për fëmijë. Dhomat: të gjitha dhomat me ballkone e me pamje nga deti, ajër i kondicionuar, TV, frigo-bar, shërbim në dhomë. Restoranti: restorant modern me kuzhinë internacionale, menu e pasur, mëngjesi përfshihet në çmimin e fjetjes.
Adressa:
L. Nr. 1, Rr. Sarandë-Butrint Qt. No. 1, Str. Saranda-Butrint
Tel/Fax: +355 (0) 85 255 74
Mob: +355 (0) 68 20 47 237
+355 (0) 68 20 75 713
+355 (0) 68 20 77 559
www.grandhotelsaranda.com
E-mail:information@grandhotelsaranda.com

ANDON LAPA I PARË
Me vendodhje në lagjen kodër buzë detit vetëm 10 m larg tij. Hoteli disponon 36 dhoma të gjitha me pamje nga deti me mobilim bashkëkohor, TV, kondicioner. 24 dhoma dopio, 6 me krevat dopio dhe 6 me tre krevatë tek. Pishinë e parametrave europiane, bar, restorant me kuzhinë italiane, parking i bollshëm për rreth 50-60 makina. Ambjentet e pushimit të zhytura në gjelbërim dhe freski, plazh. Distanca nga deti 10m, distanca nga rruga 30 m Saranda.
Adressa: L. Kodër
Tel: +355 85 23804 Mob: 0692288876 0692249385

BAHAMAS
Hoteli eshte i pozicionuar ne nje nga pikat me te bukura turistike te Sarandes, ne gjirin e midhjeve, ku veç pamjeve te mrekullueshme te Sarandes mund te shihet edhe ishulli i Korfuzit. Ndodhet 2 km larg qytetit te Sarandes. Kapaciteti-51 dhoma me pamje nga deti.me shumëllojshmëri ambjentesh per te kaluar pushime te paharueshme. Me nje kondicionim te përgjithshëm. Ju mund të zgjidhni ndërmjet Barit të brendshëm dhe atij të jashtëm ku kaltersia e detit dhe gjelberimi i luleve ndërthuren mesemiri. Holle, Piceri, Restorant, Salle Konferencash, Sallë Lojrash.
Adressa: Zona e kanalit te Çukës tek gjiri i midhjeve.
Tel: 0692075000  0672079000 0672079001
www.hotelbahamas-al.com

MEDITERRANE
Vendodhja: ndodhet në një pozicion të veçantë të qytetit të Sarandës. Ambjentet moderne, pastërtia, shërbimi, pamja e mrekullueshme dhe çmimet konkurruese e bëjnë hotelin zgjedhjen ideale për pushime, fundjava apo për të organizuar seminare dhe festa familjare. Kapaciteti: disponon gjithsej 39 dhoma *dhoma dopio, dhoma me dy krevate), prej tyre 4 suita. Informacion i përgjithshëm Bar-restorant brenda dhe në natyrë, pishinë, ambjente të gjelbëruara me hapësira për fëmijë, sallë konferencash, parkim i bollshëm. Dhomat: të pajisura me ajër të kondicionuar, TV, frigo-bar, internet, pamje nga deti. Restoranti: kuzhinë mesdhetare me larmi gatimesh.
Adressa: Sarande
Tel: +355 (0) 85 228 39 Mob: +355 (0) 69 20 94 045
E-mail: h.mediterrane-saranda@yahoo.com

CASTLE HOTEL
CASTLE HOTEL Vendodhja: Është i pozicionuar në bregdetin e Ksamilit përballë me ishujt. Kapaciteti: 12 dhoma të pajisura me të gjithe facilitetet e nevojshme. Bar veror në plazh, plazh me cadra dhe shezlonge për pushuesit rreth 300-400 vende, shëtitje me varkë dhe guidë në pikat turistike të zonës, parking etj. Dhomat: TV, kondicionim, frigorifer, ballkone me pamje mbi det. Restoranti: Me arkitekturë tradicionale ju mund të shijoni specialitetet e mrekullueshme të kuzhinës shqiptare, greke dhe italiane.Ksamil-Sarandë
Mob: +355 (0) 68 35 68 797 Mob: 0030 69 32 12 07 67 Sarande-Albania

NEW HEAVEN
Ndodhet në rrugën Sarandë-Butrint. Konfort dhe cilësi. Ndërtesë elegante dhe moderne. Hoteli disponon 20 dhoma me mobilim bashkëkohor, ajër të kondicionuar, TV, frigo-bar, shërbim dhome i kulturuar në çmimin e fjetjes përfshihet dhe mëngjesi. Kushtet tepër komode justifikojnë çmimet e ofruara. Bar brenda dhe jashtë, parking. Distanca nga deti 10 m, distanca nga rruga buzë rrugës.
Pranë Hotel Butrintit
Tel: +355 85 25515 Mob: 0692057357 00306978043862

INTERNATIONAL
Këtu mund të shijoni pushimet e ëndërruara. Ndërtim i ri tepër bashkëkohorë i ngritur mes gjelbërimit dhe fare pranë detit. Disponon 24 dhoma të gjitha me pamje nga deti, 18 dhoma dopio, 6 me tre krevatë, 4 suita. Të gjitha dhomat të pajisura me ajër të klimatizuar të përgjithshëm, TV, frigo-bar. Bar në taracë në një ambjent tepër të këndshëm, restorant, piceri, parkim, plazh. Distanca nga deti 20 m, distanca nga rruga buzë rrugës. Buzë rrugës nacionale Sarandë-Butrint, në zonën e re turistike Turizëm-Kanali i Çukës
Tel: +355 85 23727 Mob: 0692091592

PORTO EDA
Hotel i stilit New Klasik me arkitekturë bashkëkohore me një panoramë të mrekullueshme të gjirit të Sarandës dhe Korfuzit. Në hotelin “PORTO EDA” bashkë me konfortin më të lartë do të gjeni dhe mikpritjen tonë tradicionale. Disponon 20 dhoma, të gjitha me pamje nga deti, 8 dopio + një krevat shtesë të adoptueshëm për fëmijë, 12 teke me dy krevatë. Ajër të klimatizuar të përgjithshëm, telefon, TV, frigo-bar, sistem alarmi në banjo. Mëngjezi përfshihet në çmimin e fjetjes, parkim. Distanca nga deti buzë detit, distanca nga rruga buzë rrugës. Çmimi në sezon 6000 lekë, jashtë sezonit, 4000 lekë.
50 m nga sheshi kryesor buzë shëtitores kryesore pranë Limanit
Tel: +355 85 23363 Mob: 0692063481 0692063480
www.portoeda.com / Saranda

J&B
Eshtë hapur në vitin 2003. Kombinon ambientin me dekor të hijshëm dhe komod me nivelin e lartë të shërbimeve, duke i dhënë rëndësi të madhe shërbimit korrekt, pastërtisë së ambienteve, mirëkuptimit dhe çmimeve të lira. Disponon 21 dhoma, 4 dopio, 11 teke, 7 suita, te pajisura me TV, ajër të kondicionuar, frigo-bar. Bar dhe një restorant modern, ku mund të shijoni gatime të mrekullueshme me çmime speciale. Pishinë, parkim. Me pamje nga deti , buzë rrugës. Çmimi në sezon: 4000 lekë, 6000 lekë suita, jashtë sezonit: 3000 lekë, 5000 lekë suita.
L. Nr 1 Sarande
Tel: +355 85 25851 Tel/Fax: +355 85 25718 Mob: 0682290280
www.janibabi.com

EPIRUS Saranda
Vendodhja: ndodhet në lagjen “Kodër” në zonën e njohur turistike të pllakave, buzë detit. Kapaciteti: 32 dhoma komode. Ambjente të gjelbëruara, veranda çlodhëse, 2 bare të jashtme, beach bar, night club, restorant brenda dhe në natyrë, nën hijen e tendave natyrale, plazh me ujë të pastër, i kompletuar me shezlone, parkim. Mëngjesi përfshihet në çmimin e fjetjes. Dhomat: komode, të kompletuara me TV, kondicioner, frigorifer, peshqir, ballkone të bollshme me pamje nga deti. Restoranti: ofron kuzhinë të alternuar, tradicionale dhe italiane
Lagja Nr. 4, Rr. “unaza Nr. 1 Koder”, Sarande
Tel: +355 (0) 852 24925
E-mail: hotelepirusalbania@hotmail.com
Sofia Kallojeri Mob: +355 (0) 68 56 34 001 Saranda

AULONA Saranda
Mos humbisni rastin të provoni kënaqësinë që të sjell Hotel-Bar-Restorant AULONA, i pozicionuar buzë rrugës së katërt. Hoteli vë në dispozicion të klientëve 12 dhoma dhe 2 apartamente me gatim, dhomat të pajisura me TV, ajër të kondicionuar, frigo-bar dhe me pamje nga deti. Ofron bar-restorant-piceri. Këtu mund të shijoni një larmi gatimesh gjithmonë të freskëta dhe të servirura mjaft mirë. Distanca nga deti 100 m, distanca nga rruga: buzë rrugës, parkim. Çmimi në sezon 15 mijë lekë +mëngjezin, pension i plotë 18 Euro personi, gjysëm pension 15 Euro personi. Jashtë sezonit: 10 mijë lekë personi + mëngjezin, për grupe 12-15 Euro personi pension i plotë.
Rruga Nr 4, L. Nr 1 Sarande
hotelaulona@hotmail.com
Tel/Fax: +355 85 23155
Mob: 0692326755

ONHEZMI Saranda
I rrethuar nga një ambjent i gjelbëruar dhe shumë natyral hotel Onhezmi ndodhet vetëm 30 m larg detit, nga ku mund të shijoni mbrëmjet e mrekullueshme të gjirit të Sarandës dhe pamjen e Ishullit të Kofruzit. Onhezmi një emër i lidhur me hershmërinë e Sarandës si qytet dhe me elementët e mobilimit që të fusin më pranë kësaj bote. Disponon 8 dhoma me ajër të kondicionuar, TV, minibar pjesa më e madhe me pamje nga deti. Bar-restorant, plazh. Pranë rrugës. Çmimi në sezon: 3500 lekë për dy persona, jashtë sezonit: 2500 lekë për 2 persona.
Rr. Mitat Hoxha, L. Nr 4 (mbi portin) Sarande
Tel: +355 85 23174

KOMPLEKSI JONI
Me vendndodhje në lagjen kodër, gjëndet buzë detit. Me një siperfaqe rreth 5 mijëmetërkatror ofron shërbime komplekse si:bar-restorant, Hotel, diskotekë, kalçeto, plazh, parkim, ambjente të gjelbëruara. Vë në dispozicion të klientëve 22 dhoma të mobiluara mirë me TV, ajër të kondicionuar, telefon. Çmimi 30 Euro+mëngjezin.
L. Kodër  Tel: +355 85 26212 Mob:0692087610

HOLPITALITA DI HOUSE Saranda
Ndodhet në lagjen Nr 3, ambjent i qetë dhe tepër i përshtatshëm për një pushim familjar. Disponon 12 dhoma 7 prej të cilave janë dopio, 2 dhoma 2+1, 3 dhoma 1+1. Dhomat të pajisura me Kondicioner, TV, frigo-bar dhe me ambjent shumë të mirë gatimi. Në çmimet e arsyeshme të fjetjes ofrohet edhe mëngjezi. Parkim i bollshëm
L. Nr 3, Pranë Spitalit Anglez. Sarande
Tel/Fax: +355 85 25033 Mob: 0692094030 0692129360
E-mail: terini@-albmail.com

NERTILI Saranda
Ndodhet në rrugën që të çon në Kanalin e Çukës në anën e poshtme buzë detit, era e të cilit ju mbush mushkëritë, ju ofron nje panoramë të mrekullueshme të gjirit të Korfuzit. Disponon 22 dhoma të gjitha janë me pamje nga deti të pajisura me TV, kondicioner. Hoteli shquhet për gatimet speciale si të produkteve te mishit dhe frutave të freskëta të detit. Hoteli disponon plazh të kompletuar me çadra dhe shezllone. Çmimi në sezon: 4000 lekë, jashtë sezonit: 2000 lekë. Rr. Sarande -Butrint, Km 1 i zonës turistike te qyteti, Sarande
Tel/Fax: +355 85 26 234 Mob: 0692094039
E-mail: nertilihotel@yahoo.com

SEJKO Saranda
Ndodhet fare pranë detit me një plazh të kompletuar, dhe pishinë për fëmijë dhe të rritur. Disponon 18 dhoma me mobilim të këndshëm, ku do të gjeni TV, kondicioner, minibar në çmimin e fjetjes përfshihet edhe mëngjezi. Në katin e parë të hotelit ndodhet edhe Bar-Restorant Oresti që shquhet për një kuzhinë tepër të veçantë.
L. Butrint Tel: +355 85 26189

Afrim Gjeto BUZHARI Saranda
Qetësi dhe komoditet, ambjentet tona ju bëjnë të mundur të kaloni pushime të këndshme larg streseve shoqëruar me panoramën e qytetit. Ndodhet 100 m larg detit, 20 m larg rrugës kryesore. Disponon 12 dhoma, 6 dopio, 6 dhoma 2+1, të pajisura me TV, Kondiconer, frigo-bar. Bar dhe Restorant në taracë. Çmimi në sezon: 4000 lekë+mëngjezin, jashtë sezonit: 3000 lekë+mëngjezin. Sarande
Rr. Sarandë-Butrint
Tel: +355 85 26046

MARIO Saranda
Hotel me katër yje. Me arkitekturë bashkëkohore dhe moderne hotel Mario ju mirëpret në çdo stinë të vitit. Ka në dispozicion të klientëve 40 dhoma, 4 suita dhomat me pamje nga deti dhe të mobiluara shumë mirë me të gjitha kushtet, TV, kondicioner, frigo-bar, telefon në çdo dhomë, ashensor, shkallë emergjence, parkim. Bar-Restorant me kuzhinë Turke, bar në taracë. Ndodhet 200 m larg detit, buzë rrugës.
Rr. Sarandë-Butrint 2 km larg Sarande
Tel: +355 85 26190 +355 85 26191

SARANDA
Ndodhet buzë rrugës nacionale Sarandë-Butrint para se të arrini në Kanalin e Çukës 200 m larg detit. Disponon 16 dhoma me pamje nga deti. Dhomat të mobiluara me TV, kondiconer. Hoteli disponon bar-restorant, i rrethuar nga një ambjent i gjelbëruar tërësisht natyral, hoteli ka dhe një verandë të mrekullueshme që jua bën dhe më të bukur peisazhin brënda dhe jashtë. Çmimi prill-maj-qershor: 2500 lekë dhoma, korrik-gusht: 2500 lekë dhoma, shtator: 2500 lekë dhoma. Në çmim përfshihet dhe mëngjezi.
Buzë Rr. Sarande – Çukë
Mob: 0692504765 0692490597 0692418606

LA PERLA Saranda
Hotel La Perla gjëndet buzë detit në zonën e Kanalit të Çukës 30 m larg rrugës kryesore. Ndërtesë e re me ambjente të gjelbëruara dhe me një plazh të mrekullueshëm përpara. Hoteli disponon 21 dhoma të mobiluara këndshëm me TV, kondicioner, çdo dhomë ka ambjent gatimi brënda. Bar-Restorant, parkim. Çmimi në sezon 3000-3500 lekë dhoma, jashtë sezonit: 2000 lekë.
Te Kanali i Çukës Rruga Sarande -Butrint
Mob: 0692512042

TATZATI Saranda
Hotel Central TATZATI. Reataurant, Bar, Buziness Center
Adressa:
L. Nr 2 Sarandë
Tel: +355 85 23517

PALMA E ARTE Saranda
Qetësi, shërbim 24 orë. Dhoma dopio, teke, salet, suita, TV, minibar, kasaforta, frigorifer, kondicioner.
Adressa: Në qëndër të Sarandës (në krah të Postës).
Tel: +355 85 22021
Mob: 0692470361

DEA Saranda
Hotel-Bar-Restaurant-Pishine, parking.
Adressa: Rruga e Butrintit, Km 2 nga Saranda.
Mob: 0682202330

SELVIA Saranda
Kompleks Turistik, pishinë, parking, plazh.
Adressa: Në afërsi të Kanalit të Çukës
Tel/Fax: +355 85 224981

ZATIK Saranda
Hotel-Bar-Restorant me prodhime të freskëta deti, dhomat me dy ose tre vënde.
Adressa: Rruga Sarandë-Butrint pranë ish Shtëpisë së Pushimit.

METI Saranda
Hotel-Bar-Retsorant Meti aty ku natyra ka bashkuar ëmbëlsinë e ujit të Syrit të kaltër me detin Jon. Pishinë, plazh, parkim.
Adressa: Kanali i Çukës
Mob: 0692093998 0682319596

Saranda Info / Sarande / Saranda beach

Hotel Adriatik

Hotel Adriatik

Dikur një ëndërr për shqiptarët, tashmë tërësisht i rinovuar, hotel “Adriatik”, përfaqëson një kompleks të stilit modern me pesë yje, të hapur për këdo që priret të shijojë shërbimin e mrekullueshëm me një vendndodhje perfekte. Vetëm 25 minuta larg kryeqytetit dhe Aeroportit Nënë Tereza, me pamje nga deti, me dy restorante, bare dhe komoditete të tjera, Hotel Adriatik është vendi ideal si për pushime ashtu edhe për biznes. I rrethuar nga kopshti i mrekullueshëm i palmave, hoteli ofron një atmosferë të kendshme dhe të paqtë per vizitorët.
Dhomat janë të pajisura me mini-bar, kasafortë, linjë të drejtpërdrejtë telefoni, televizor me satelit, ajër të kondicionuar, Jacuzzi ose vaskë. Gjithashtu në të gjithë hapsirën e hotelit është i mundur aksesi në internet nëpërmjet shërbimit “Internet Wireless”

Hotel Adriatik
Hotel Adriatik

Kontaktet e Hotel Adriatik

Adresa:     Lagjia 13, Plazh, Durrës
Nr. Telefoni:     052 260 851
Nr. Faksi:     052 260 855
E-mail:     info@adriatikhotel.com
Website:     www.adriatikhotel.com
Vendndodhja:     Durrës, Albania
Klasifikimi:     5 yje

Akomodimi ne Hotel Adriatik

Hoteli ka 69 dhoma me pamje nga deti apo kopshti i palmave, disa prej tyre edhe me ballkon apo dalje në tarracë (24 dhoma standarde, 13 dhoma ekzekutive, 26 dhoma superiore, 6 (Suita apo martesore).

Restorantet dhe baret ne Hotel Adriatik:

  • Gatime të shijshme të ofruara nga restoranti elegant me menu “Bukuroshja e Durrësit”.
  • Restoranti “Tre brezat” është në dispozicionin tuaj gjithë ditën me gatime italiane dhe ndërkombëtare.
  • Mund të provoni mbi 200 lloje verërash dhe lloje të ndryshme djathërash në mjedisin e paqtë të Wine bar-it.
  • Pozicionuar në afërsi të hollit të hyrjes së hotelit, kafeneja e stilit italian dhe këndi i çajit janë vëndet perfekte për të ndënjur me miqtë.
  • Baret e plazhit, të hapur nga maji në tetor, janë këndet e mrekullueshme për të shijuar koktejet, snack-ët dhe përëndimin e magjishëm të diellit.
  • Bari buzë pishinës ofron snack-ë dhe pije për pushuesit që parapëlqejnë të marrin rreze buzë pishinë.

Hotel Adriatik
Hotel Adriatik

Takime biznesi dhe konferenca ne Hotel Adriatik:
5 salla konferencash me kapacitet deri në 400 persona, bare biznesi për pauza ndërmjet takimeve dhe konferencave, dhomë ekzekutive për takime bordesh, hyrje të shpejtë në internet dhe komoditete të tjera për organizim takimesh apo konferencash.

Dasma dhe ceremoni te tjera ne Hotel Adriatik:
Për një dasëm të paharrueshme ky është vendi ideal! Kopsht fantastik palmash dhe pishinë e ndriçuar për t’u ofruar miqve pijen e mirëseardhjes, salla madhështore për organizimin e darkës së dasmës suaj. Ekspertët tanë të dasmave do t’ju ndihmojnë të organizoni një festë magjepsëse.

Aktivitete në kohën e lirë ne Hotel Adriatik:
Pishinë e hapur, sauna, fitnes, xhiro me biçiklete, volejboll në plazh, tenis, plazh privat ne Hotel Adriatik.

Shërbime të tjera ne Hotel Adriatik:
Mbrëmje të veçanta për shijimin e verërave të organizuara nga hoteli në përiudha të caktuara të vitit, shërbim taxi me kërkesën tuaj nga dhe për në aeroportin Nënë Tereza, staf që zotëron disa gjuhë të huaja, zyrë këmbimi valutor, shërbim të shpejtë lavanderie etj ne Hotel Adriatik.

Hotel Adriatik
Hotel Adriatik

Vendndodhja e Hotel Adriatik:
Merrni autostradën në drejtim të Durrësit, 1 km nga mbikalimi (nyja Durrës-Port-Plazh), përgjatë rrugës së plazhit në drejtim të Kavajës.

Hotel Adriatik

Takime biznesi dhe konferenca:
5 salla konferencash me kapacitet deri në 400 persona, bare biznesi për pauza ndërmjet takimeve dhe konferencave, dhomë ekzekutive për takime bordesh, hyrje të shpejtë në internet dhe komoditete të tjera për organizim takimesh apo konferencash.

Dasma dhe ceremoni te tjera:
Për një dasëm të paharrueshme ky është vendi ideal! Kopsht fantastik palmash dhe pishinë e ndriçuar për t’u ofruar miqve pijen e mirëseardhjes, salla madhështore për organizimin e darkës së dasmës suaj. Ekspertët tanë të dasmave do t’ju ndihmojnë të organizoni një festë magjepsëse.

Aktivitete në kohën e lirë:
Pishinë e hapur, sauna, fitnes, xhiro me biçiklete, volejboll në plazh, tenis, plazh privat.

Shërbime të tjera:
Mbrëmje të veçanta për shijimin e verërave të organizuara nga hoteli në përiudha të caktuara të vitit, shërbim taxi me kërkesën tuaj nga dhe për në aeroportin Nënë Tereza, staf që zotëron disa gjuhë të huaja, zyrë këmbimi valutor, shërbim të shpejtë lavanderie etj.

Vendndodhja:
Merrni autostradën në drejtim të Durrësit, 1 km nga mbikalimi (nyja Durrës-Port-Plazh), përgjatë rrugës së plazhit në drejtim të Kavajës.

Albanian Airlines

 

Albanian Airlines, based in Albania, started public transport in 1995, having been soley for the purpose of transporting politicians of communist Albania for the previous 4years.

This was a joint venture with Tyrolean Airways of Austria, flying a single Austrian De Havilland Dash 8 aircraft

In 1997, Tyrolean pulled out taking their aircraft, after which Albanian Airlines was privatised and operated with an Airbus A320.
By 2001 4 Tupolev Tu-134 aircraft had been added (replaced later by BAe 146)

The airline currently flies approximately 200,000 passenger per year on a total of 300 flights.

Albanian Airlines, me seli në Shqipëri, ka filluar transportin publik në vitin 1995, duke qenë vetëm me qëllim të transportimit politikanëve të Shqipërisë komuniste për 4years e mëparshme.

Kjo ishte një ndërmarrje e përbashkët me Airways tirol e Austrisë, duke fluturuar një të vetme austriake De Havilland Dash avion 8

Në vitin 1997, tirol u tërhoq nga marrjen e aeroplanëve të tyre, pas të cilës shqiptar Airlines u privatizua dhe të operohet me një A320 Airbus.
Nga 2001 4 Tupolev Tu-134 avion ka qenë i shtuar (zëvendësohen më vonë nga BAE 146)

Linja ajrore fluturon aktualisht rreth 200.000 pasagjerësh në vit për një total prej 300 fluturimeve.