“Belle Air” kritikohet nga pasagjerët për vonesa

Ishte lodhur e nervozuar nga pritja e gjatë në aeroportin e Cyrihut, Zvicër.Visar Haxhimusa bashkë me dhjetëra pasagjerë të tjerë ankoheshin se kanë mbetur pa udhëtuar nga ai qytet drejt Kosovës për shkak të problemeve që kanë hasur me kompaninë “Belle Air”. Fluturimi ishte anuluar. “Agjencitë duhet paraprakisht të lajmërojnë për anulimin e fluturimit”, thotë Haxhimusa. “Në shekullin 21 të ndodhin këso gjëra është absurde”.

Kështu u ka ndodhur edhe të tjerëve.Edhe një 55-vjeçar, Jahë Kadrijaj, nga Cyrihu, me prejardhje nga Deçani, kishte mbetur në Aeroportin e Cyrihut. “Agjencitë duhet paraprakisht të lajmërojnë për anulimin e fluturimit”.Ai thotë se nuk e ka njoftuar askush. Ai paralajmëroi padi. “Askush nuk tha se do të kompensohet kjo kohë e humbur dhe rruga deri në Gjenevë”, tha Kadrijaj.

Këto vonesa në fluturim dhe shtyrje kanë ndodhur më 26 qershor të këtij viti, në Cyrih. Biletat e blera disa muaj më herët e që ishin kthyese mund të silleshin rreth 250 euro.Vonesa kishte edhe në Prishtinë. Më 17 korrik. Edhe pse ekrani i paralajmërimeve në aeroport tregonte se aterrimi i aeroplanit të avio-kompanisë “Belle Air” duhet të ndodhte në orën 10:45, aeroplani nuk ateroi dhe vonesa nuk u paralajmërua.

belleair air kosova
belle air kosova

Po të njëjtën ditë vonesë pati edhe avio-kompania “Adelways”. Kjo e fundit paralajmëroi pasagjerët për vonesën e aterrimit.Vonesë të fluturimit nga “Belle Air” pati edhe të mërkurën e 24 korrikut, në aeroportin e Prishtinës. Fluturimi që nga Prishtina për në Dusseldorf, Gjermani, ishte dashur të realizohej në ora 11:40 ishte shtyrë për 18:00. Continue reading “Belle Air” kritikohet nga pasagjerët për vonesa

Kosova Reisen cmimet speciale per 22 dhe 23 Mars 2013 Prishtine Zurich Prishtine

Prishtinë – Zurich Premte, 22 MAR 2013, 09:30 279 Sfr *
Prishtinë – Zurich Shtune, 23 MAR 2013, 09:30 279 Sfr *

Zurich – Prishtinë Premte, 22 MAR 2013, 06:30 349 Sfr *
Zurich – Prishtinë Shtune, 23 MAR 2013, 08:55 149 Sfr *

kosovareisen

Flyksa – Kosova Airlines ofertat speciale per Shtator 2012

Flyksa – Kosova Airlines ofertat speciale per Shtator 2012

flyksa-shtator

19.09.2012 Zürich – Prishtina 59.–CHF
19.09.2012 Düsseldorf – Prishtina 49.–EUR
19.09.2012 München – Prishtina 39.–EUR
19.09.2012 Stuttgart – Prishtina 39.–EUR
20.09.2012 Zürich – Prishtina 59.–CHF
21.09.2012 Zürich – Prishtina 59.–CHF
22.09.2012 Geneve – Prishtina 59.–CHF
22.09.2012 Düsseldorf – Prishtina 59.–EUR
22.09.2012 München – Prishtina 49.–EUR
22.09.2012 Köln/Bonn – Prishtina 49.–EUR
22.09.2012 Stuttgart – Prishtina 49.–EUR
22.09.2012 Basel-Mulhouse – Prishtina 49.–CHF
23.09.2012 Düsseldorf – Prishtina 49.–EUR
23.09.2012 München – Prishtina 39.–EUR
23.09.2012 Stuttgart – Prishtina 49.–EUR

CALL CENTER 24 STUNDEN

Düsseldorf: +49 (0) 211 17 39 930
Stuttgart: +49 (0) 711 87 03 06 90
München: +49 (0) 89 97 30 66 42
Frankfurt: +49 (0) 69 25 66 760
Vienna: +43 (0)1 319 10 74
Vienna: +43 664 233 63 06
Prishtinë: +381 (0) 38 220 220
Berlin: +49 (0) 30 56 82 14 79
Hannover: +49 (0) 51 13 36 29 09
Hamburg: +49 (0) 40 30 39 47 58
Zürich: +41 (0) 44 315 59 59

Udhetimi per Kosove

Në Kosovë

Amerikanëve dhe shtetasve të UE nuk iu nevojitet viza, dhe mund të qëndrojnë në Kosovë për periudhë të pacaktuar kohore. Shtetasit e vendeve tjera që kontribuan ne rindërtimin e Kosovës po ashtu nuk iu nevojitet viza, megjithëse Kosova po fillon me implementim e regjimit strikt të vizave. Ju mund të hyni në Kosovë nga kufiri verior me Serbinë nga Mitrovica veriore. Nga Mali i Zi mund të hyni duke kaluar nga Rozhaja në Pejë. Nga Maqedonia mund të kaloni me autobus në Prishtinë. Ka kufi edhe nga Presheva e Serbisë. Nga Shqipëria mund te hyni nga Prizreni. Continue reading Udhetimi per Kosove

Travel to Kosovo

Get in

Americans and EU Citizens do not need a visa and can stay in Kosovo for an indefinite period of time. Citizens of other countries that have significantly contributed the rebuilding of the Kosovo probably also do not need visas either, although Kosovo is starting to implement a stricter visa regime.

You can enter Kosovo through the northern border with Serbia through North Mitrovica. From Montenegro you can enter by going through Rozhaje to Peja. From Macedonia you can take a bus to Pristina. There is a border entry in the Presheva Valley in Serbia. From Albania you can enter through Prizren.

Continue reading Travel to Kosovo

Pristina International Airport reached 1 million passangers in September

This statistic represents an increase of over 85 thousand passengers, or in percentage nearly 10 percent more to this nine-month period.
By the end of September of 2009, around 923 thousand passengers passed ANP while the entire year ended with about 1.2 million passengers.
During this year provided that the number of passengers to exceed the figure of 1.3 million passengers, which represents a great achievement considering that only two years in this company, precisely in November 2008 to celebrate for the first time in the company histrorine passing traveler the 1 millionth, having rewarded him with a free ticket and being treated as very special eviniment. Continue reading Pristina International Airport reached 1 million passangers in September