Ofertat e Kosova Reisen per 16 gusht 2013

Ofertat e Kosova Reisen per 16 gusht 2013

 • Prishtinë – Zurich Premte, 16 GUSHT 2013, 09:55 589 CHF *
 • Prishtinë – Zurich Premte, 16 GUSHT 2013, 15:40 589 CHF *

 

 • Zurich – Prishtinë Premte, 16 GUSHT 2013, 13:00 149 CHF *
 • Zurich – Prishtinë Premte, 16 GUSHT 2013, 06:55 149 CHF *

kosova-reisen-airkosova

KOSOVA REISEN
Lövenstrasse 69
CH-8001 Zurich Continue reading Ofertat e Kosova Reisen per 16 gusht 2013

Fluturimet e dates 13 gusht 2013 nga Prishtina

air-kosova-departures

Belle Air Europe    Prishtina    Basel – Mulhouse    5:00
Belle Air Europe    Prishtina    Dusseldorf    5:00
Croatia Airlines    Prishtina    Zagreb    5:30
Darwin Airline    Prishtina    Zurich    5:50
Corendon Airlines    Prishtina    Antalya    6:00
Adria Airways    Prishtina    Frankfurt    6:10
Austrian Airlines    Prishtina    Vienna    7:10
Freebird Airlines    Prishtina    Antalya    7:30
Darwin Airline    Prishtina    Zurich    8:45
Turkish Airlines    Prishtina    Istanbul    9:05
Turkish Airlines    Prishtina    Antalya    9:40
Belair Airlines    Prishtina    Zurich    10:50
Belle Air Europe    Prishtina    Dusseldorf    11:30
Pegasus Airline    Prishtina    Istanbul S.Gokcen    11:45
Belle Air Europe    Prishtina    Basel – Mulhouse    12:20
Adria Airways    Prishtina    Frankfurt    12:30
Austrian Airlines    Prishtina    Vienna    12:45
EasyJet    Prishtina    Geneva    13:50
EasyJet    Prishtina    Basel    15:35
Adria Airways    Prishtina    Ljubljana    15:55
Scandinavian Airlines    Prishtina    Copenhagen    17:05
Darwin Airline    Prishtina    Geneva    17:15
Edelweiss Air    Prishtina    Zurich    17:45
Belle Air Europe    Prishtina    Hannover    18:10
Belle Air Europe    Prishtina    Basel – Mulhouse    18:20
Scandinavian Airlines    Prishtina    Oslo    19:30
Turkish Airlines    Prishtina    Istanbul    20:40

Kompanite shesin bileta ne menyre te pa kontrolluar!

airkosovaflight

Dhjetëra qytetarë të Kosovës janë mashtruar të dielën në mbrëmje nga një kompani fluturimi që kishte destinacion Gjermaninë.

Qytetarët, të revoltuar, kanë bllokuar hapësirën e Aeroportit Ndërkombëtar “Adem Jashari” në pjesën ku dorëzohen bagazhet dhe bëhet kontrolli i pasaportave.

Dëshmitarët i kanë thënë “Tribunës”, të dielën rreth orës 22:30, se ata nuk do të largohen nga aty pa marrë një përgjigje nga kompanitë që i kanë blerë biletat për linjën Prishtinë-Hanover.

Kohët e fundit janë shënuar disa incidente të tilla, sidomos me kompaninë e fluturimeve “Belle Air” e cila ka shitur më shumë bileta sesa vende në aeroplan.

Avio kompania “Belle Air” ka lënë të shtunën qindra udhëtarë në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari”, pasi që numri i biletave të shitura ka qenë shumë më i madh se numri i karrigeve që ka avioni i kësaj kompanie.

Po ashtu, situatë e njëjtë si kjo ka ndodhur edhe një ditë më parë, ku udhëtaret që kanë blerë bileta te kjo kompani, kanë pritur më orë të tëra në Aeroport për të fluturuar, por një gjë e tillë ka ndodhur tek deri në orët e vona të mbrëmjes, shkruan gazeta “Zëri”.

Udhëtarët e shumtë që kanë pritur më orë të tëra në Aeroport akuzojnë kompaninë për mashtrim, pasi që vonesat e tilla atyre po iu kushtojnë me humbjen e vendeve të punës.

“Kjo është kompani mashtruese. Neve si udhëtarë po na dëmton tej mase”, tha njeri nga udhëtarët e shumtë që ishte duke pritur për të udhëtuar.

Në anën tjetër, zyrtarë të Aeroportit të Prishtinës jo zyrtarisht konfirmojnë se shumë udhëtarë kanë mbetur në Aeroport, ngase kompania nuk ka pasur vende në avion, ndërkaq paratë i ka marrë nga qytetarët.

“Qytetaret që kanë pasur me udhëtuar në mëngjes do të udhëtojnë në orët e vona të mbrëmjes” bën të ditur burimi i gazetës brenda Aeroporti Ndërkombëtar “Adem Jashari”.

EasyJet – Prishtina Basel-Mulhouse-Freiburg

EasyJet – Prishtina Basel-Mulhouse-Freiburg

Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 26/may 208 eur
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 28/may 149 eur
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 30/may 176 eur
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 01/jun 220 eur
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 02/jun 185 eur
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 04/jun 101 eur
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 06/jun 90 eur
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 08/jun 76 eur
Pristina to Basel-Mulhouse-Freiburg 09/jun 97

easyjet-1

Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 26/may 124 eur
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 28/may 93 eur
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 30/may 149 eur
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 01/jun 90 eur
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 02/jun 98 eur
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 04/jun 83 eur
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 06/jun 82 eur
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 08/jun 93 eur
Basel-Mulhouse-Freiburg to Pristina 09/jun 101 eur

If you are booking our standard fares:

Fares on this page:

Are one way per passenger.
Include all taxes, fees and charges.
Include credit card fee of 2.5% when “pay by credit card” option is selected.
Exclude checked baggage and sports equipment.
Show all times local to the relevant airport.

Admin fee and Charges:

An admin fee of €12.50 is included in your booking. This has been divided across the number of passengers travelling and included in the fare price.
Bookings made by Visa Credit Card, MasterCard Credit, Diners Club, American Express, UATP/Airplus will incur an additional fee of 2.5% of the total transaction value.
Note this is a UK retail site. Non UK Cardholders transacting on this site may be subject to a cross border fee applied by their Card Issuer.

Check-in (hold) luggage:

On the next page you can add check-in (hold) luggage to your booking and purchase extra weight, and you’ll be shown the relevant fee.
Pre-booking your hold luggage online is much cheaper than paying at the airport, and much less hassle.

Cabin bags: All fares

ONE piece of cabin baggage per person.
From 02/07/2013: If you bring a bag no bigger than 50 x 40 x 20cm we can guarantee this size will always travel with you either in the overhead locker or, if necessary, under the seat in front of you.
You can still bring a bag up to 56 x 45 x 25cm, but it’s likely that on some of our busy flights your bag may have to go in the hold.
easyJet Plus cardholders or customers who purchase an easyJet Plus Up Front/Extra Legroom seat are allowed to bring ONE piece of cabin baggage no bigger than 56 x 45 x 25cm (including handles and wheels). Overhead locker space is limited so you can use the easyJet Plus Speedy Boarding queue to board first and secure your space.

Travel Insurance:

For your peace of mind you can add travel insurance to your booking when you go on to the next page, “Flight Extras”.
If you don’t wish to take up this option, or if you already have travel insurance, you don’t have to do anything.

If you are booking our FLEXI fares:

Fares on this page:

Are one way per passenger.
Include all government taxes and airport fees
Include 1 piece of standard hold baggage, Speedy Boarding, and unlimited date changes within a 4 week period per passenger.
Show all times local to the relevant airport.
Flexi fares are available to book 120 days from the current date.

Check-in (hold) luggage:

On the next page you can add check-in (hold) luggage and purchase extra weight, in addition to the free hold bag available with Flexi. You’ll be shown the relevant fee.
Pre-booking your hold luggage online is much cheaper than paying at the airport, and much less hassle.

Cabin bags: FLEXI fares

FLEXI fare customers are allowed to bring ONE piece of cabin baggage no bigger than 56 x 45 x 25cm (including handles and wheels).
Overhead locker space is limited so you can use the easyJet Plus Speedy Boarding queue to board first and secure your space.

Aviokompanisë “Austrian Airlines” i është mbyllur zyra të premten në Aeroportin e Prishtinës

Aviokompanisë “Austrian Airlines” i është mbyllur zyra të premten në Aeroportin e Prishtinës, për shkak se nuk ka paguar tatimin mbi pronë, ndërkohë që kompania “Belle Air” me borxh tre herë më të lartë nuk pengohet. Inspektorët e Kuvendit Komunal të Lipjanit, me urdhrin e kreut të saj Shukri Buja, i kanë vënë shiritat e kuq në hyrje të zyrës së “Austrian Airlines” brenda objektit të Aeroportit të Prishtinës, me mbishkrimin se është “mbyllur nga inspektorati komunal i Komunës së Lipjanit”.

austrian-airlines

Kryetari i Lipjanit ka bërë të ditur për gazetën “Zëri” se kjo kompani tash dy vjet nuk ka paguar detyrimet tatimore ndaj Komunës së Lipjanit, dhe se tashmë janë detyruar që t’ia ndërpresim punën kësaj kompanie në hapësirën e Aeroportit.

“Borxhi i saj është 10 mijë euro, edhe pse ne kemi nënshkruan kontratë dhe jemi marrë vesh që këto para të paguhen në katër këste, as kjo nuk është respektuar, prandaj jemi detyruar ta mbyllim”, ka thënë Buja. Mirëpo “Belle Air” ka borxh prej 30 mijë euro ndaj kësaj komune dhe nuk i është mbyllur zyra nga zyrtarët komunal, ajo vazhdon të operojë pa problem. Kreu i Lipjanit ka dhënë listën edhe të kompanive të tjera borxhlinj ndaj kësaj komunë me dhjetëra mijëra euro borxh.

“Belle Air” me 30 mijë euro borxh, 12 mijë euro ka borxh British Airways , Croatia Airlines 13 mijë euro, dhe Maleve 30 mijë euro”, ka thënë Buja. Sipas tij, të gjitha kompanive iu është dhënë afat 10 ditë që të bëjnë pagesat, në të kundërtën sipas tij, lënda do të shkojë në Gjykatë. “Ne shumë shpejt do t’i padisim këto kompani në Gjykatë, pasi që nuk i kanë kryer obligime që i kanë. Me të gjitha kemi nënshkruar kontratë që t’i paguajnë në katër këste, mirëpo as këtë nuk e kanë respektuar dhe tani i kemi paralajmërimet e fundit ose me ta do të merret gjykata”, ka thënë Buja.

Mirëpo, sipas tij, jo vetëm këto kompani por edhe të tjerat pavarësisht asaj se a largohen nga Aeroporti apo jo deri në momentin e operimit e kanë për obligim që t’i paguajnë taksat dhe obligimet komunale që i kanë.

Zyrtarët e kompanive borxhlinj nuk kanë dashur që të komentojnë për gazetën, posa kanë kuptuar se është fjala për borxhet e tyre shumë prej tyre kanë mbyllur telefonat. “Nuk duam të flasim për këtë gjë”, është e gjitha që ka thënë njëra nga punëtorët në “Austrian Airlines”, e cila nuk ka zbuluar as emrin.

“Nuk jemi të njoftuar, për një gjë të tillë”, kanë thënë shkurt punonjës të kompanisë “Belle Air”, të cilët nuk kanë dashur më shumë të flasin për këtë gjë. Ndërsa zyrtar të kompanisë “Croatia Airlines”, kanë thënë se nuk janë të autorizuar të flasin. “Nuk jemi të autorizuar të flasim, ai që është kompetent aktualisht nuk është këtu”, ka thënë punonjësi i kësaj kompanie.

Ndërsa zyrtar të “British Airways” me të marrë vesh se përse bëhet fjalë kanë mbyllë telefonin. Zyrtarë të kompanisë “Maleve” e cila i ka borxh komunës së Lipjanit 30 mijë euro ka qenë e pamundur të kontaktohen për shkak se nuk operojnë më në Kosovë.

Për mbylljen e zyrës së “Austrian Airlines” nuk kanë pranuar që të komentojnë as zyrtarët për informim pranë Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës.

Fluturimet Speciale per Janar nga Flyksa – Kosova Airlines

airkosova-janar-2013

23.01.2013 Zürich – Prishtina 49.–CHF
23.01.2013 Düsseldorf – Prishtina 49.–EUR
23.01.2013 München – Prishtina 29.–EUR
23.01.2013 Stuttgart – Prishtina 29.–EUR

25.01.2013 Zürich – Prishtina 49.–CHF
25.01.2013 Stuttgart – Prishtina 29.–EUR
25.01.2013 München – Prishtina 29.–EUR
25.01.2013 Düsseldorf – Prishtina 29.–EUR

izi xhet – izi gjet – Easy Jet – Prishtina Basel Cmime Speciale

izi xhet

Cmime Speciale per udhetime nga Prishtina ne Bazell dhe nga Bazelli ne Prishtine me kompanine Izi Xhet, izi gjet, Easy Jet

Prishtina to Basel – Mulhouse – Freiburg 5.Qershor.2012 – 84.99 Euro
Prishtina to Basel – Mulhouse – Freiburg 7.Qershor.2012 – 77.99 Euro

Basel-Mulhouse-Freiburg – Prishtina – 5.Qershor.2012 121.95 CHF
Basel-Mulhouse-Freiburg – Prishtina – 7.Qershor.2012 145.95 CHF

 

rezervoni sa me herret per te perfituar nga keto cmime speciale.

Easyjet

British Airways tash me e shton Kosoven si shtet

British Airways (BA) pas nje kohe te gjate dhe kerkesave te ndryshme qe u jane bere ata e kan realizu ndryshimin e shume kerkuar. Tash me ne listen e shteteve eshte edhe Kosova dhe nen te aeroporti i Prishtines.

British Airways eshte nder avio kompanite e para qe kan filluar fluturimet direkte Prishtine Londer pas luftes se vitit 1999.

Tash me British Airways ka 3 fluturime te rregullta ne jave.

 • Cdo te Hene Londer (Gatwick) – Prishtine – Londer (Gatwick)
 • Cdo te Enjte Londer (Gatwick) – Prishtine – Londer (Gatwick)
 • Cdo te Shtune Londer – (Gatwick) – Prishtine – Londer (Gatwick)

 

Disa Cmime Speciale

 • London Gatwick – Pristina 10/Maj/2012 – 172 Euro
 • London Gatwick – Pristina 14/Maj/2012 – 172 Euro
 • London Gatwick – Pristina 17/Maj/2012 – 152 Euro
 • Pristina – London Gatwick 26/Maj/2012 – 127 Euro
 • Pristina – London Gatwick 28/Maj/2012 – 127 Euro
 • Pristina – London Gatwick 31/Maj/2012 – 152 Euro

 

Prishtine – New York – Prishtine per vetem 690 Euro

Cmim Special per udhetme 1 mujor ne New York me British Airways

 • 30 Apr    Pristina – Gatwick (London) – Heathrow (London)    – John F Kennedy (NY) (New York)
 • 30 May    John F Kennedy (NY) (New York) – Heathrow (London) –  Gatwick (London)    Pristina

me cmim prej vetem 690 Euro perfshihen: bileta kthyese, te gjitha taksat,  transferi ndermjet aeroporteve ne Londer.

Rezervoni Bileten tuaj ne Ba.com

Bern – Prishtine – Bern Fluturime direkte

Prishtina lidhet me kryeqytetin zvicran
Helvetic Arilines fillon me Bern – Prishtine – Bern Fluturime direkte
Fillimisht kjo linjë e re do të fillojë me një fluturim në javë BERN-PRISHTINE-BERN deri më datën 15 Qershor ndërsa pas kësaj date ata shprehin gatishmërinë që sipas tregut, të rrisin nr e fluturimeve deri në 4 fluturime në javë.
Me këtë rast gjatë ceremonisë së inagurimit të fluturimit të parë për këtë destinacion përfaqësuesja e  kësaj kompanie znj.Nathalie Scheurer tha:âNe jemi të lumtur që kemi filluar me fluturimin e parë sot për/nga Bern-Prishtinë. Poashtu jemi optimist se varësisht nga kërkesat e tregut ne do të rrisim këtë nr. të fluturimeve nga një fluturim në javë në katër fluturime në javë. Poashtu synojmë që të kemi cmime më të lira në treg duke mos rritur ato gjatë sezonit por duke i mbajtur pothuajse të  njëjta gjatë tërë vitit‘.

Ndërsa Drejtori menaxhues i Limak Kosovo International Airport Ferda Yakar tha: âMë 4 Prill ne kemi shënuar një eveniment historik duke marrë përgjegjësitë e plota të menaxhimit të aeroportit dhe sot, vetëm dy javë më vonë ne jemi këtu që të promovojmë destinacionin e ri nga/për Bern-Prishtinë. Ne do të jemi të orientuar drejt strategjive të së ardhmes duke rritur atraktivitetin për kompani të reja ajrore dhe destinacione të reja të cilat do të kenë një influencë pozitive në rritjen e nr. të udhëtarëve dhe fluturimeve dhe arritjen e rezultateve më të mëdha në 20 vitet e ardhshme. Kompania jonë do të vazhdojë të bëj përpjekjet më të mira për të plotësuar nevojat e klientëve tanë të cilët janë jo vetëm klientët tanë por edhe partnerët tanë në zhvilliminin e aeroportit tonë.‘ tha tutje ai.

Tani, Limak Kosovo International Airport mbulon të gjitha destinacionet e shtetit zviceran.

Udhetimi per Kosove

Në Kosovë

Amerikanëve dhe shtetasve të UE nuk iu nevojitet viza, dhe mund të qëndrojnë në Kosovë për periudhë të pacaktuar kohore. Shtetasit e vendeve tjera që kontribuan ne rindërtimin e Kosovës po ashtu nuk iu nevojitet viza, megjithëse Kosova po fillon me implementim e regjimit strikt të vizave. Ju mund të hyni në Kosovë nga kufiri verior me Serbinë nga Mitrovica veriore. Nga Mali i Zi mund të hyni duke kaluar nga Rozhaja në Pejë. Nga Maqedonia mund të kaloni me autobus në Prishtinë. Ka kufi edhe nga Presheva e Serbisë. Nga Shqipëria mund te hyni nga Prizreni. Continue reading Udhetimi per Kosove